La Cerdanya Skyline ha tornat a fer bona la dita que no hi ha dues curses iguals. La de Vilallobent, terme municipal de Puigcerdà, ha estat una cursa de muntanya en estat pur. La neu, com va succeir en la primera edició, ha tornat a ser el gran al·licient de la prova. Les nevades dels dies anteriors ha emblanquinat les cotes altes del recorregut, mentre el sol ha brillat en tota la vall el dia de la cursa. Una combinació ideal pel corredor, que ha pogut gaudir d'un itinerari nevat i enfangat en el dia més assolellat.

Les deu del matí ha estat l'hora escollida pel tret de sortida d'ambdues distàncies. D'una banda, els 20 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu de l'Express. Per l'altre, els 30 i 1500 del Trail. Mig miler de participants omplien la sortida de Vilallobent per fer front als dos grans reptes de la jornada. Des del primer instant, Adrià Duarri (BUFF Pro Team) i Ignasi Riuró (Esports Maverick) han marcat el ritme de la segona edició de la Cerdanya Skyline. Primer en els camins i corriols dels pobles de Fontanals de Cerdanya, i després, en la pujada al Coll de la Bassa. En aquest punt, quilòmetre 12, han hagut de seguir la seva aventura en solitari. L'Ignasi girava a la dreta i l'Adrià a l'esquerra. Ambdós es dirigien cap a la victòria, un en la del Trail i l'altre en la de l'Express.

Riuró firmaria a Vilallobent un temps de 2 hores 35 minuts i 35 segons. El gironí, tercer l'any passat, conqueria el primer esglaó del podi. Un gran Ignasi Ferrer (TradeInn) i el canari Yeray Duran (BUFF Pro Team) completarien el podi. El de BUFF, resident a la Cerdanya, és un dels millors corredors d'ultra distància del país i participar a Vilallobent l'hi ha suposat un entrenament de molta qualitat. En noies, la gran protagonista del Trail ha estat una Txell Solà (Team Biomecànica) que ha dominat la prova de principi a fi. 3 hores 35 minuts i 20 segons per la vencedora. Debora Cian i Mariona Pujol (PIRI CE) serien segona i tercera respectivament.

Per la seva banda, Duarri aturava el cronòmetre de l'Express en 1 hora 48 minuts i 43 segons. Gran victòria per la jove promesa de BUFF, que arribava a Vilallobent per davant d'Abel Rey. Sergi Furió i Gerard De La Cruz compartirien la tercera posició arriben a meta agafats de la mà. Un cop més ha quedat demostrat l'ètica i l'esportivitat d'aquest esport. Una altra Sub23 era protagonista. Júlia Font (Sport HG) calcava el guió del seu homòleg masculí amb un temps de 2 hores 5 minuts i 17 segons. La d'Sport HG, també resident a La Cerdanya, ha tingut en Paula Reixach i Ines Jordao, segona i tercera, les seves dues grans rivals.