El MIC, el torneig internacional de futbol base que se celebra cada estiu a la Costa Brava per Setmana Santa, arriba enguany a la seva dissetena edició i s'ha presentat avui a Barcelona amb l'objectiu de "viure el millor MIC de la història". L'exseleccionador espanyol, Vicente del Bosque, i el jugador del primer equip de l'Espanyol, Marc Roca, han estat els convidats especials en l'acte d'aquest vespre al CosmoCaixa.

La presentació de l'esdeveniment ha tingut un component emotiu més fort que en d'altres ocasions a causa de les contínues referències als 5 anys del MIC Integra. A l'acte hi ha intervingut Juanjo Rovira, director del MIC, que ha agraït la col·laboració de tots els participants i patrocinadors, i que ha assegurat que cada any es treballa amb l'objectiu de fer "el millor MIC de la història".

Rovira també s'ha referit al MIC Integra, que enguany compleix 5 anys, i ha assegurat que "tenim la il·lusió de fer-lo cada vegada més gran".

El padrí d'aquesta edició del MIC Integra, Vicente del Bosque, ha destacat la seva importància: "han de fer esport, com tothom. El dia que això no sigui notícia estarem més a prop de la seva realitat".

Per la seva part, el jugador del primer equip del RCD Espanyol, Marc Roca, ha recordat el seu pas com a jugador Cadet en el torneig: "Tot i que vam perdre la final per 1-0 contra l'Aspire, l'experiència va ser inoblidable, vaig gaudir-ne molt".

La competició es disputarà a 22 municipis de la demarcació de Girona entre els dies 11 i 16 d´abril i comptarà amb la presència de més de 280 equips de futbol, que provenen de 42 països diferents dels cinc continents. En total, es disputaran gairebé 700 partits en 33 camps de futbol gironins. L´estadi municipal de Montilivi, a Girona, acollirà per segon any consecutiu la inauguració i tres de les finals del torneig de futbol base -Infantil, Cadet i Juvenil- que tindran lloc el diumenge 16 d´abril al matí. Les altres tres finals -Aleví F-11, Aleví F-7 i Juvenil-Cadet Femení es jugaran a Palamós, al Nou Estadi de Palamós, el dissabte 15 d´abril a la tarda.