Dilluns passat, la trucada del president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, va trasbalsar la vida de l'exàrbitre internacional d'hoquei figuerenc Jordi Vidal. Havien de veure's amb immediatesa. Dit i fet, l'endemà l'empordanès es desplaçava a Barcelona i rebia una proposta que mai s'hauria imaginat: ser el nou president mundial dels àrbitres. L'impacte va ser tan gran, que Vidal va reclamar 24 hores de reflexió. L'endemà donava resposta afirmativa a aquest nou repte, que assumeix amb 60 anys, després d'haver-se retirat el 2010 amb 33 d'experiència com a col·legiat. Set Mundials i quatre europeus figuren en el seu amplíssim bagatge d'experiència internacional.

Carmelo Paniagua va ser escollit fa un parell de setmanes, en l'Assemblea de la Federació Internacional de patinatge (FIRS) celebrada a Nanjing (Xina), com a president del Comité Internacional de hoquei patins (CIRH). El president de la Federació Espanyola podrà impulsar d'aquesta manera un esport que truca a les portes de l'olimpisme, una possibilitat que podria rellançar-lo. Entre els seus homes de confiança, Paniagua ha triat Jordi Vidal, per la seva gran trajectòria en el món de l'arbitratge.

Com a nou president dels àrbitres del Comitè Internacional d'hoquei patins (CIRH) la feina de Vidal serà «controlar els col·legiats i aportar les meves idees per millorar tot el que fa referència a aquest col·lectiu». L'empordanès sap que «rebré moltes pressions» per la transcendència del càrrec, que li permetrà tenir control sobre els jutges de totes les grans competicions internacionals. El seu debut serà a finals d'agost als World Roller Games de Nanjing, un nou Mundial que reunirà totes les disciplines del patinatge.

Una vida dedicada a l'hoquei

Jordi Vidal va començar la seva vinculació amb el patinatge a l'escola La Salle com a jugador. Va continuar al Figueres i quan aquest club va desaparèixer va iniciar la seva trajectòria en l'arbitratge, que l'ha dut a conèixer molts països: «L'arbitratge i l'hoquei són una gran part de la meva vida. La meva carrera va ser fabulosa perquè vaig veure món i vaig conèixer molta gent». Tota aquesta llarga trajectòria la va combinar amb la seva feina com a comercial «fent ús dels dies de vacances quan feia falta».

Vidal exercia ara com a delegat del Jonquerenc, una tasca que probablement abandonarà, i ocupava la vicepresidència del CH Figueres, un projecte personal seu, al costat de Roger Ferrer, que va permetre recuperar l'entitat empordanesa el 2010, coincidint amb la seva retirada com a àrbitre. «El Figueres és el club del meu cor i hi seguiré col·laborant», subratlla, tot i que assumeix que pot ser que hagi de reduir el seu volum de feina. En set anys el club ja ha crescut fins als 11 equips.