La Comissió Disciplinària de la FIFA ha acordat imposar quatre partits de suspensió a Lionel Messi, capità de la selecció de l'Argentina, per pronunciar paraules injurioses contra un assistent en el partit contra Xile de les eliminatòries de Rússia 2018.

En un comunicat, la FIFA informa que l'esmentada comissió aplica els articles 77 a) i 108 del Codi Disciplinari de l'organisme, ja que considera el jugador del Barcelona culpable de "pronunciar paraules injurioses contra un àrbitre assistent".

Per tant, suspèn al futbolista argentí quatre partits de competició oficial i a més l'imposa una multa de 10.000 francs suïssos.

El primer partit en el qual s'aplica la sanció és el que disputarà avui mateix la selecció argentina a La Paz contra Bolívia, i els següents seran els de les eliminatòries mundialistes davant l'Uruguai, Veneçuela i Perú, i reapareixeria en l'última jornada a l'Equador.

"Aquesta decisió reflecteix la jurisprudència constant que la Comissió Disciplinària de la FIFA ha vingut aplicant amb anterioritat en casos anàlegs", apunta la nota de la FIFA, que precisa que ja ha comunicat la decisió al futbolista i a l'Associació de Futbol Argentí.

La Comissió disciplinària va actuar d'ofici en aquest cas, ja que les "paraules injurioses" de Messi contra un dels àrbitres assistents, en concret el número u, no van ser recollides en l'acta del col·legiat principal del partit davant Xile, que es va disputar l'últim divendres.

La FIFA va sol·licitar informació addicional a l'àrbitre, així com els tres assistents en relació amb aquest incident. En el text figuren les declaracions addicionals dels quatre col·legiats, en les que diuen no haver escoltat "cap llenguatge ofensiu de part de Messi".

No obstant això, l'assistent número 1, Emerson Augusto do Carvalho, apunta que després de xiular-se una falta de Messi, que estava al seu costat, al final del partit, va veure com "es queixava contra l'esmentada falta aixecant les seves mans" i dient-li "una cosa que en aquell moment" no va entendre.

"Només després, a través de la premsa, vaig entendre que es tractava d'un insult", afegeix el col·legiat assistent.

La FIFA va indicar, en el moment d'obrir un procediment, que la Comissió Disciplinària té "la competència de sancionar faltes greus que no haguessin estat advertides pels oficials del partit".