Espanya va superar França en l'amistós d'anit a Saint Denis en un partit que va estar marcat per les decisions preses per l'àrbitre gràcies a l'assistència per vídeo, i a la sortida al camp del gironí Gerard Deulofeu, que va revolucionar l'equip espanyol. L'ara jugador del Milan va saltar a la gespa a l'equador de la segona meitat i va ser clau per despertar Espanya, que fins aquell moment s'havia conformat a dominar el joc sense crear ocasions de gol. L'extrem gironí va provocar un penal i va posar la cirereta a una gran jugada col·lectiva d'Espanya, en la seva segona aparició a la selecció.

França, molt limitada en la primera meitat, va marxar protestant perquè el resultat va dependre de dues decisions preses des de les pantalles de televisió que controlaven per primera vegada un partit en el seu territori, el famós arbitratge per vídeo (VAR) que es va experimentar amb el consens de la FIFA. Va ser una prova que agradarà més a Espanya que a França, que va veure com el video li restava un gol a Griezmann per fora de foc i concedia el segon d'Espanya, de Deulofeu, després que un assistent l'hagués anul·lat en viu.

La victòria va ser merescuda per a una Espanya que la va buscar més, que va tenir més domini i que va mantenir la superioritat contra la subcampiona d'Europa. Mentre Espanya controlava, encara que li faltava una mica de puixança ofensiva, França es va fiar a la velocitat del debutant Mbappé, que va demostrar que amb poc és capaç d'aixecar a un estadi i posar un nus a la gola de l'equip rival.

Després d'una primera part amb poca història, l'acció es va precipitar en la segona: en el minut 50 en el gol de Griezmann, de cap, concedit en un primer moment pel col·legiat, que va rectificar alertat per l'arbitratge de vídeo, que va detectar un fora de joc de Kurzawa. Després del carrusel de canvis propi d'un amistós, Deulofeu va substituir Pedro i va revolucionar el partit. Al jugador del Milan li van fer un penal en el 68 que va permetre a David Silva, que havia substituït Isco, marcar el seu gol número 30 amb la «Roja». El cop va ser gran per França que no s'havia refet del gerro d'aigua freda per l'arbitratge de vídeo i es veia sota en el marcador. I encara va ser pitjor quan Deulofeu va rematar una magnífica combinació d'Espanya, un gol de saló, que permetia al gironí fer estrenar-se amb l'equip absolut en la seva segona aparició. El gol va ser inicialment anul·lat pel jutge de línia, però de nou el vídeo va ajudar els espanyols.