El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, va sortir ahir en defensa de Gerard Piqué després que el central s'hagi vist immers en una nova polèmica per unes declaracions seves. El directiu va dir que després del que havia pogut «escoltar i llegir» sobre les manifestacions que va fer dimarts a la nit Piqué, al final del França-Espanya, el jugador «no ha dit cap mentida». El defensa català va assegurar que a la llotja del Bernabéu «es mouen els fils d'aquest país».

«El Barcelona sempre està al costat de la veritat», va afegir el mandatari blaugrana, després de les contundents declaracions del jugador barcelonista al final del duel a París, on La Roja es va imposar per 0-2. Al final del partit, el jugador va aparèixer a la zona mixta i va dir, entre d'altres coses: «No m'agrada veure a la llotja (del Madrid) les personalitats que hi ha i com mouen els fils. La persona que va imputar Messi i Neymar i té un tracte diferent amb Cristiano està a la llotja (en referència a Marta Silva Lapuerta). No m'agrada el que transmet com a club».

Jordi Cardoner va presentar ahir a la tarda el programa de commemoració dels 25 anys que fa que el Barcelona va aconseguir la seva primera Copa d'Europa, i en el torn de preguntes se li va insistir sobre la posició de la institució catalana i les declaracions de Piqué. «El normal és que la veritat no ha d'obrir cap conflicte. Pel que jo he sentit i he entès, Piqué ha expressat una opinió lliure i estem a favor que es parli amb llibertat. El que ha dit ha estat sense faltar a ningú. La claredat, potser, ha pogut ofendre», va assenyalar el vicepresident blaugrana.

Quan se li va preguntar si els valors del Madrid són els que mouen els fils des de la llotja, com va insinuar dimarts a la nit Piqué, Cardoner va voler tallar la dinàmica en l'assegurar que la cita era per parlar de la commemoració de la primera Copa d'Europa. Va apuntar, això no obstant, que les relacions amb el Madrid «han de ser de cortesia institucional». Finalment, va tornar a subratllar: «Gerard Piqué no ha mentit, el club estarà sempre al costat de la veritat, és a dir, al costat de Piqué».

Les paraules del central van aixecar una gran polseguera, sobretot a Madrid, on ahir s'assegurava que aquestes declaracions no havien agradat gens ni a la Federació Espanyola ni a la resta d'integrants de la selecció. També es va mostrar crític el president de LaLliga, Javier Tebas, afirmant que Piqué «s'ha equivocat». Les edicions digitals de Marca i As especulaven al matí sobre la possibilitat, finalment descartada, que el Reial Madrid prengués accions legals contra el futbolista.

El 25è aniversari de Wembley

El FC Barcelona organitzarà una sèrie d'actes per commemorar la primera Copa d'Europa, aconseguida al vell Wembley londinenc el 1992, i reunirà tots els seus jugadors i familiars per viure la «setmana Wembley», en què podria disputar-se un partit que encara està per concretar.

Així ho va anunciar el Barcelona al Camp Nou i va designar l'excapità blaugrana Jose Mari Bakero com a comissionat de la festa. Bakero haurà d'acabar de tancar el programa d'actes, en què ha deixat entreveure que podria jugar-se un partit, però sense entrar en detalls, ja que fins i tot va parlar de contractar una empresa externa per donar forma a la trobada. Els actes es faran del 7 al 10 de juny, perquè no es barregi amb el calendari esportiu. El 20 de maig, data en la qual es compliran els 25 anys, l'equip blaugrana jugarà un partit de Lliga i ho farà amb una samarreta commemorativa.