La pluja va acompanyar ahir durant una part del matí la Trailwalker. Com explicava Elena Rodríguez, responsable d´aquesta prova solidària organitzada per Oxfam Intermón, en molts indrets del planeta «hi ha sequera crònica i hi falta l´aigua potable». Gràcies als diners recaptats pels participants en aquest repte fins aquest cap de setmana ja s´han aconseguit 728.000 euros, a falta encara de les proves que es fan a Madrid i la que s´estrenarà aquest 2017 al País Basc. «Un dels nostres objectius serà portar l´aigua potable en tots aquells indrets on en faci falta», subratllava Rodríguez.

Finalment van ser 354 els equips que van prendre la sortida. Més de 2.000 participants, que afrontaven el repte de cobrir la distància entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, per la Via Verda, en menys de 32 hores, un termini que es tanca avui a les sis de la tarda. Però mentre durant tot avui encara estaran arribant participants al passeig de Sant Feliu, ahir al vespre ja van creuar la meta els gua­nyadors.

En aquesta edició el triomf se´l va adjudicar el CABK Maresme Sud Team, amb un temps de 09:19:14. En formaven part Rafel Zugasti Sempere, Sergi Farran Minguell, Antonio Navarro Garcia i Abel Gomez Alvarez. Van creuar la meta en equip, donant-se les mans, poc abans de dos quarts de vuit del vespre, enmig de l´aplaudiment dels espectadors que s´havien reunit al passeig de Sant Feliu, on entre ahir i avui hi ha programades múltiples activitats lúdiques paral·leles a la Trailwalker. Els segons classificats van ser RUN BCN amb Alberto De La Guía, Shahid Ashraf, Esteve Rovira i Eric Vela, firmant un temps de 09:47:39.

El repte solidari és el component principal de l'Oxfam Intermón Trailwalker, a més del treball en equip, la preparació esportiva i el desafiament físic i mental. Sota el lema «Quilòmetres que canvien vides», cada equip que participa al Trailwalker es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment elegit, un mínim de 1.500 euros per donar suport als projectes d'Oxfam.