Barça i Madrid, en categoria masculina, i el GEiEG Uni, en femenina, són els principals caps de cartell d'una nova edició del Torneig de bàsquet cadet de Santa Coloma de Farners que es disputarà entre el 14 i el 16 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa. Aquest matí la competició s'ha presentat a la Diputació de Girona. Aquesta quarta edició consolida un torneig de bàsquet d’alt nivell de categoria cadet de primer any amb la presència de dotze equips masculins i vuit de femenins. A la localitat selvatana, per tant, s'hi podran veure els jugadors del futur de moltes de les principals pedreres del bàsquet català i espanyol.

El torneig, que està organitzat pel Club de Bàsquet Farners, es disputaràal pavelló municipal Els Saioners de Santa Coloma de Farners. Constarà de cinquanta partits, i les finals es jugaran el diumenge: la femenina, a les 15 h, i la masculina, a les 16.30 h. El bàsquet gironí hi estarà representat, en categoria masculina, per l'EB Girona Marc Gasol i el CB Farners, mentre que en noies hi haurà el GEiEG Uni Girona i el mateix club amfitrió.

Durant els parlaments, el diputat Carles Salgas ha destacat que el torneig s’ha convertit en un dels referents esportius gironins de la Setmana Santa; per la seva banda Joan Martí, l'alcalde de Santa Coloma, ha remarcat que l’èxit del torneig és el reflex de la feina ben feta i que es tracta de "la Festa Major del Bàsquet" al seu municipi. Els organitzadors han anunciat que per a properes edicions no descarten apostar per la presència internacional.

Aquests són els equips que disputaran el Torneig de Farners U15 en la quarta edició:

Grups masculins:

Grup 1: UBSA, FC Barcelona, EBG Marc Gasol

Grup 2: Bàsquet Manresa, CB Vic, CB Gran Canaria

Grup 3: CB Farners, Real Madrid, Bilbao Unamuno

Grup 4: Joventut de Badalona, CB Cornellà, CAB Linares

Grups femenins:

Grup 1: Stadium Casablanca, CB Farners, Joventut de Badalona, GEiEG-Uni Girona

Grup 2: UE Mataró, Joviat Manresa, CEJ l’Hospitalet, Femení Maresme