En una Setmana Santa plena de tornejos d'esport base a la Costa Brava, el Globasket serà dels primers a començar aquest dissabte a Lloret de Mar reunint 106 equips provinents de 22 països diferents. En total es jugaran 320 partits amb 11 nivells diferents segons sexe, nivell i edat. En comparació a l'edició de l'any passat, en la qual varen participar 28 equips i de 7 països, les xifres del Globasket s'han triplicat.

El torneig, però, vol anar més enllà de la simple competició i per això ha programat una sèrie de conferències formatives. "El motiu que la competició s'allargui una setmana és precisament perquè l'experiència vagi més enllà de l'hotel al pavelló i del pavelló a l'hotel. Creiem que és fonamental, en aquestes edats, donar un valor afegit a nivell formatiu", exlplica Josep Ramon, promotor de Globasket. Entre els conferenciants que seran a Llore destaquen la jugadora de l'Spar Citylift Girona, Leo Rodríguez; l'escorta del Barça, Pau Ribas; la directora de l'Euroleague Basketball One Team Programme, Abigail Martin; el conegut entrenador de formació Josep Bordas; o el preparador físic del júnior del Manresa, Adrià Martí.

Pel que fa als equips participants destaquen clubs ACB com Barça, Manresa, Fuenlabrada, Estudiantes o Unicaja Màlaga; europeus com KK Mladost (Sèrbia), GDB Leça (Portugal), KTP (Finlàndia), SS Tukums (Letònia), Kos Koper (Eslovènia), BC Runa (Rússia), Czechowice (Polònia), AS Roche (França) o U-BT Cluj Napoca (Romania). A més de dos equips argentins (Club La Unió de Colón i el Centre Sportivo Peñarol) i alguns clubs africans provinents d'Egipte i Marroc.