El Bordils pot celebrar dissabte al vespre, sense haver jugat, la permanència matemàtica a Divisió d'Honor Plata. A quatre jornades per al final de la lliga (8 punts), els de Pau Campos tenen aquest mateix marge sobre el Còrdova, que marca el descens, però té l' average guanyat als gironins. El Bordils jugarà contra el Barça B diumenge al migdia, i ho pot fer amb els deures absolutament fets.

La primera opció de permanència la donaria una relliscada del Còrdova. Els andalusos ho haurien de guanyar tot, fins a final de temporada, i esperar que el Bordils no fes cap més punt. Si disabte no guanyen el Carabanchel, els gironins ja hauran assolit la salvació. L'altre combinació matemàtica la protagonitzen l'Amenábar i el Nava, que s'enfronten entre ells a Zarautz. Són dos equips situats per sota del Bordils, a quatre punts de distància. La salvació estarà garantida si el Zarautz s'imposa. L'explicació és la següent: el Nava seguiria a 4 punts dels de Pau Campos, amb 6 en joc, però com que els gironins tenen l' average guanyat, n'haurien de fer 5 de 6 per poder superar-los a la classificació. Com que en l'última jornada hi ha un Nava-Còrdova, un d'aquests dos rivals mai podria superar els bordilencs.

Si guanyés el Nava aquest darrer duel, o s'hi produís un empat, el Còrdova no podria arribar al ple de triomfs que li faria falta; i si fossin els andalusos els qui s'emportessin la victòria, el Nava quedaria empatat amb el Bordils i estaria per sota per tenir-hi perduda la diferència particular.

A Bordils la permanència es dona per feta des de fa setmanes gràcies a una espectacular ratxa de cinc victòries seguides. Tot i que ara aquells bons resultats s'han vist trencat amb dues derrotes consecutives contra Ciudad Real i Alcobendas, l'equip de Pau Campos ho té tot a favor per seguir una temporada més a la segona divisió de l'handbol espanyol. Facin el que facin els rivals, el Bordils també estarà matemàticament salvat fent un punt dels vuit que hi ha en joc. Diumenge, contra el Barça B, una nova oportunitat.