Faci el que faci Leo Messi en un terreny de joc sempre serà notícia. Però ben poques vegades, un gest del davanter argentí ha tingut tanta repercussió com el del passat dimecres, coincidint amb un Barça-Sevilla al Camp Nou que acabaria amb una clara victòria a favor dels blaugranes (3-0). Pocs minuts després que Luis Suárez obrís la llauna, Messi va marcar el primer dels seus dos gols gairebé consecutius. La seva celebració ha acabat fent la volta al món, i provocant un enorme impacte als mitjans de comunicació i també a les xarxes socials.

Al minut 28, Messi culminava un bon contracop del Barça per fer pujar el 2-0 al marcador. Just després de marcar i de celebrar-ho amb els seus companys, va fer el gest de dibuixar-se dues ratlles sota els ulls, tal i com ho feien els guerrers a l'antiguitat. Aquest és un simbolisme que mostra la lluita dels nens i nenes d'arreu del món contra el càncer que intenten superar. D'aquesta manera, l'argentí demanava suport per a la campanya #paralosvalientes, promoguda per l'hospital Sant Joan de Déu i les fundacions FC Barcelona i Leo Messi.

Aquesta imatge va ser ràpidament comentada als mitjans i es va viralitzar a la xarxa de manera gairebé instantània, i es va convertir en el contingut més compartit en tota la història del canal de Twitter de la Fundació. A més, a Instagram la fotografia del gest va arribar a 6,6 milions de persones a través del compte oficial que el club blaugrana té en aquesta xarxa social.