Olot i Peralada certificaven el cap de setmana passat la seva classificació per al play-off d'ascens a Segona B. A falta de sis jornades per al final de la lliga regular de Tercera, els dos equips gironins tenen ara el repte de disputar-se el títol de campions, una fita honorífica però que té el valor afegit de permetre pujar de forma directa superant una única eliminatòria, i tenir repesca en cas de fallar. Una lligueta, per tant, de sis jornades, amb un duel directe entre els dos protagonistes (el 23 d'abril a les 5 de la tarda a Peralada), determinarà el campió.

L'Olot afronta aquest tram final amb dos punts d'avantatge. L'equip de Ramon Maria Calderé lidera la competició amb 70 punts, per davant d'un Peralada que en té 68. Abans de veure's les cares d'aquí a dues jornades, els garrotxins visiten demà el Sabadell B i han de rebre La Jonquera el Divendres Sant; els empordanesos, per la seva banda, juguen diumenge a Castelldefels i el Divendres Sant tornen a jugar a fora, en aquest cas, a Vilafranca, el tercer classificat.

En aquesta lligueta per decidir el campió, Olot i Peralada tindran tres rivals idèntics: Vilafranca, Castelldefels i Manlleu, a banda del duel on es veuran les cares coincidint amb la Diada de Sant Jordi. L'Olot, a més, jugarà contra el Sabadell B i La Jonquera, mentre que el Peralada ho farà amb l'Ascó i el Júpiter.

L'Olot suma quatre victòries i dues derrotes en els últims sis partits. Després de les ensopegades contra el Terrassa i el Sant Andreu ha refet el camí guanyant el Granollers i el Palamós. El Peralada, mentrestant, suma nou jornades imbatut. Els d'Arnau no perden des del 2-1 encaixat a Figueres el 29 de gener. Des d'aquell dia han guanyat a Cerdanyola, Muntanyesa, Terrassa, Palamós, Sabadell B i La Jonquera, i han empatat davant de Pobla de Mafumet, Sant Andreu i Granollers. Una de les dades més destacades és que els empordanesos sumen set partits sense encaixar cap gol. Aquesta reacció ha arribat, a més, després de perdre tres partits seguits a principi d'any (Europa, Vilassar i Figueres), un sotrac totalment oblidat, ja.