n les tres hores de viatge en tren a València, un nen amb el que vam coincidir en el mateix vagó es va passar una bona estona assenyalant amb el dit tot el que es veia per la finestra. Entre d'altres coses, la muntanya russa del conegut parc d'atraccions del que gairebé tothom va parlant aquests dies, i on si no tanques bé la boca et pots acabar empassant un ocell. Les vies de la línia que connecta Barcelona i València passen a la vora, i s'ha de reconèixer que impressiona. És una bona manera de definir la temporada de la UE Llagostera Costa Brava. Un constant puja i baixa d'emocions en el que han rebut més d'una plantofada i de la que en quedarà un record intens. Serveix el partit d'ahir com a exemple.

Amb l'empat a Paterna davant el filial valencianista s'acaben els desplaçaments fora de Catalunya, on l'equip només ha sumat tres punts contra l'Atlètic Saguntí, Balears i, finalment, València Mestalla. Mirant-s'ho des de la perspectiva d'un nen, que sempre resulta més divertit, els gironins poden comptar amb els dits d'una mà els partits que falten per acabar la lliga i, tal com estan les coses, també els punts que necessitaran per assegurar la categoria. Cinc. D'aquests semblen segurs els que la setmana vinent es jugaran amb l'Eldenc. I ves per on, hem arribat al tema estrella de la setmana, la «poma podrida» de la competició. Què ho deu fer que als últims anys sempre n'hi ha una. Eivissa, Sporting Mahonés, Huracán... Algú recorda el Miapuesta? Aquest cas és diferent, sí, però la conclusió és que tot ho fan els diners o, més aviat, voler-ne més. Aquí, a diferència de la innocència del nen del que parlava a l'inici, tothom fica el dit a la nafra opinant del rerefons de l'escandalosa golejada (12-0), trampa de la que fa una setmana se sentien rialles.

El que pugui pensar no s'allunya massa, per no dir gens, del que s'ha dit. Una bona manera de connectar avui amb l'autèntica essència del futbol és anar a veure algun equip de benjamins, sempre que algun pare no ho espatlli. Si es dona el cas, que l'assenyalin amb el dit.