El València de l'ex-Girona Pedro Martínez es va oblidar ahir de la decepció que va suposar perdre la final de l'Eurocopa i, quatre dies després, va recuperar el liderat de la Lliga Endesa després d'aprofitar l'ensopegada del Tenerife a Andorra (85-82), al qual també supera a la classificació el Reial Madrid després del seu agònic triomf davant el Baskonia (86-82).

Els valencians van superar amb facilitat a domicili el cuer, ICL Manresa (73-94), amb un gran Bojan Dubljevic que va sumar 20 de valoració en els setze minuts que va estar en pista.

L'altre equip canari de la categoria, l'Herbalife Gran Canària, també va perdre a la pista del Joventut de Badalona que va sumar una balsàmica victòria davant un rival que a l'Olímpic va veure com un equip de la zona baixa posava fi a una ratxa de vuit triomfs consecutius (86-72).

Al Palau, el Barça Lassa va haver de suar de valent per guanyar a un equip de la zona baixa de la classificació. Un triple del base Tyrese Rice a pocs segons per acabar va decidir el partit (91-88) entre els blaugrana i el Tecnyconta Saragossa, en un dramàtic final davant un rival que va plantar cara en tot moment, però que amb aquesta derrota cau a la zona de descens.

Per la seva banda, l'Unicaja no va acusar la ressaca del seu històric triomf a la final de l'Eurocopa i va doblegar amb mereixement a l'Obradoiro (70-78), al qual va castigar amb un excel·lent treball defensiu i el seu encert des de la línia de tres punts (15 de 29).

L'Estudiantes va aconseguir una important victòria davant l'UCAM Múrcia per 109-84, que va aconseguir amb un recital de triples. Per la seva part, el Retabet Bilbao va vèncer (73-85) a la pista d'un Betis Energia Plus que segueix en caiguda lliure. Després d'aquesta derrota, l'equip sevillà va anunciar la destitució del seu entrenador, el croat i extècnic del Sant Josep Girona, Zan Tabak.