Tota la plantilla barcelonista, excepte el lesionat Rafinha Alcántara -sotmès divendres a una artroscòpia al genoll- pujarà aquest matí a l'avió (9.45 hores) per desplaçar-se a Torí, on demà el FC Barcelona jugarà l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, contra el Juventus.

Després de l'enorme decepció que va viure la plantilla barcelonista dissabte a la nit a Màlaga, on el Barcelona va perdre (2-0) l'oportunitat de posar-se líder i dependre d'ell per aconseguir la Lliga a falta de set jornades, l'equip de Luis Enrique Martínez va tornar ahir al camp d'entrenament per realitzar una sessió de recuperació.

Finalitzada la sessió, el Barça va informar que en l'expedició que viatjarà a Torí hi està inclosa tota la plantilla, a més dels joves jugadors de l'equip B, Carles Aleñá i Àlex Carbonell, mentre que ha caigut el lesionat Rafinha. Amb el grup també viatjarà el sancionat Sergio Busquets i dos jugadors que no tenen l'alta mèdica (Arda Turan i Aleix Vidal).

Així doncs, la llista de convocats blaugrana és la següent: Ter Stegen, Cillessen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets (sancionat), Denis Suárez, Arda Turan (no té l'alta), Iniesta, Luis Suárez, Messi, Neymar Jr, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal (no té l'alta), Umtiti, Mathieu, Aleñá i Carbonell.

A partir de demà, el Juventus, el Bayern Munic i el Leicester desafien el poder que en els últims anys ha deixat patent a Europa el futbol espanyol, en els quarts de final de la Lliga de Campions que irrompen amb força en l'inici de la Setmana Santa.

Les tres últimes edicions de la principal competició continental han estat guanyades per representants d'Espanya. En dues d'elles, a més, també ho va ser el subcampió, l'Atlètic Madrid.

Barcelona, Reial Madrid i Atlètic Madrid sobreviuen entre els aspirants a l'èxit. A la final de Cardiff. A més, dos equips alemanys, el Bayern i el Borussia Dortmund, un de francès, el Mònaco, un d'anglès, Leicester, i un d'italià, el Juventus.

El primer a actuar serà el Barça, demà, a Torí. Reforçat per l'èpica remuntada davant el París Saint Germain, el conjunt blaugrana està entre els vuit millors de la competició per desè any seguit. Torna a trobar-se l'equip de Luis Enrique, que va perdre dissabte a Màlaga i va desaprofitar una bona ocasió d'arribar líder a la Lliga Espanyola a la cita Europea, amb el rival al qual va superar a la final de fa dos anys per aconseguir el seu cinquè títol de la Lliga de Campions.

El Barcelona, que va aconseguir davant el Paris Saint Germain la remuntada més difícil de la història de la competició, mai ha guanyat com a visitant contra el Juventus, que acumula vint partits sense perdre com a local en competició UEFA.

El Juventus, l'equip que més finals de la Lliga de Campions o Copa d'Europa ha perdut -sis- comptarà amb Dani Alves, que durant vuit temporades va formar part de l'exitosa plantilla blaugrana. Els quarts de final del torneig es completen amb el duel entre el Mònaco i el Borussia Dortmund, que inicien el duel al BVB Stadium alemany demà. Per dimecres quedarà el Bayern-Madrid i l'Atlètic-Leicester.