L'empat de dissabte passat de l'Olot al camp del Sabadell B (1-1) va aplanar el camí al Peralada per aconseguir col·locar-se al capdamunt de la classificació de Tercera Divisió si era capaç de guanyar a Castelldefels, cosa que no va aconseguir. Els xampanyers, tot i avançar-se al marcador, es van veure sorpresos per l'efectivitat local i van caure derrotats deu jornades després i en un moment inoportú.

El Peralada viatjava a Castelldefels amb el contratemps de les baixes. Eren 13 els futbolistes del primer equip disponibles i dos juvenils van completar la convocatòria d'Arnau Sala. Jugadors tan importants com Carbó, sancionat i Coro, lesionat, no van poder estar sobre la gespa del Municipal dels Canyars. Es preveia un partit difícil perquè el Castelldefels també es jugava les garrofes, això sí, per un altre objectiu, el de la salvació.

No obstant el partit no podia començar de la millor manera. Els peraladencs van sortir a totes i en els primers minuts van gaudir de bones oportunitats per avançar-se al marcador i ho van aconseguir al minut 9. Ernest Forgas recuperava una pilota dins l'àrea rival i la cedia per Cesc Clotet, que anotava gairebé a plaer per avançar el seu equip. El Peralada havia fet el més difícil però quan encara estaven celebrant aquesta diana, el Castelldefels va aconseguir tornar a posar la igualada a l'electrònic. Va ser a la jugada immediatament posterior, quan el bigolejador de la tarda, el jove davanter Jordi Cano, va aprofitar un rebot de la defensa gironina per afusellar un Richi Paz que, amb aquest gol encaixat, veia trencada la ratxa de 695 minuts sense rebre, des del passat 12 de febrer, a Cerdanyola, que no encaixaven un gol. Era tot just al minut 10 de partit i el duel ja tornava a estar igualat. Els primers minuts estaven sent molt intentsos i encara al minut 12, els xampanyers van estar a punt de tornar-se a avançar però ni Forgas ni Javi Sánchez van estar encertats de cara porteria en una franca ocasió per marcar. En el primer temps, el partit no va seguir amb aquest trepidant ritme inicial i els dos equips van voler imposar control, encara que qui tenia la possessió era el Peralada.

Si van ser els d'Arnau Sala els que es van avançar al minut 9 de la primera meitat, al mateix minut, però al segon temps, va ser el Castelldefels l'equip que va desfer l'empat al marcador. Jordi Cano va enviar al fons de la xarxa un llençament de falta directa que va condemnar finalment el Peralada a caure derrotat al Baix Llobregat.

Encara quedava més de mitja hora per davant perquè els gironins capgiressin el partit per sumar tres punts que els haurien donat el lideratge. De fet van tenir moltes ocasions per, com a mínim, empatar, però entre el desencert de cara porteria i l'encert del porter local, Manu Martín, van impedir qualsevol opció de tornar cap a l'Alt Empordà amb alguna recompensa. Tot i la derrota, el conjunt entrenat per Arnau Sala, que divendres visita el complicat del Vilafranca, encara depèn d'ell mateix per aconseguir el campionat si és capaç de guanyar l'Olot el proper 23 d'abril.