L'asturià Fernando Alonso, bicampió mundial de Fórmula 1, correrà aquest any les 500 Milles d'Indianapolis amb McLaren, fet que el descarta per participar al Gran Premi de Mònaco, segons ha informat l'equip britànic en un comunicat.

La nota assenyala que després de 38 anys, l'escuderia anglesa tornarà a la mítica prova el proper 28 de maig, l'edició 101, amb un monoplaça motoritzat per Honda, que estarà gestionat per l'equip Andretti Autosport.

Estarà encapçalat pel seu fundador, propietari i director executiu, Michael Andretti. L'excampió de l'IndyCar, que va competir en la Fórmula per a McLaren al costat d'Ayrton Senna durant una campanya (1993), és el fill del també tres vegades campió de l'IndyCar i una vegada campió de la Fórmula 1, Mario Andretti.

El McLaren-Honda-Andretti, amb xassís Dallara DW12 com el que utilitzen tots els equips de l'IndyCar, estarà en mans de Fernando Alonso, dues vegades campió mundial de Fórmula 1 i tres vegades subcampió.

Pel fet que les 500 Milles d'Indianapolis es disputaran el mateix dia que el GP de Mònaco, Alonso no podrà participar en la prova del Principat. McLaren-Honda assenyala que "anunciarà en el moment oportú el nom del pilot que ocuparà el lloc de Fernando a Mònaco".

Així mateix, informa que les 500 Milles d'Indianapolis serà l'única cursa de l'IndyCar de 2017 en la qual el pilot asturià competirà, de manera que el Gran Premi de Mònaco serà l'única prova de 2017 del Mundial de Fórmula 1 de la qual s'absentarà.