Aquest migdia s'ha presentat al Real Club de Tennis Barcelona-1899 amb motiu del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, la novena edició de l´Open Memorial Santi Silvas, competició organitzada per la Fundació Privada Tommy Robredo que es disputarà del 15 al 18 de juny en les instal·lacions del CN Olot. Robredo, president de la Fundació, ha estat acompanyat en la presentació per Albert Agustí, president del RCTB; Sergi Campos, secretari de la Federació Catalana d´Esport Adaptat; David Sanz, Director Tè­­­­cnic a la RFET de tennis en cadira, i el jugador José Luis Montoya.

A més dels detalls relacionats amb la edició 2017 de l´Open Memorial Santi Silvas, competició del màxim nivell nacional de tennis en cadira, Tommy Robredo ha explicat altres compromisos i accions de la Fundació. En aquest sentit, el treball conjunt que s'està realitzant amb l'Institut Guttmmann, ajudant amb el tennis a la rehabilitació de pacients, ha estat una de les noves apostes de la Fundació, amb uns resultats molt satisfactoris i amb possibilitats de futurs plans de desenvolupament

Un altre dels objectius de la Fundació és la sensibilització en els col·lectius més joves sobre la inclusió. La Fundació ha ratificat la consolidació i gran acolliment del treball realitzat amb alumnes de col·legis de la Garrotxa, que comparteixen amb jugadors de tennis en cadira unes xerrades sobre discapacitat a les seves escoles, i acudeixen posteriorment al l´Open Memorial Santi Silvas on s'organitza un circuit sobre la discapacitat especialment adaptat per a ells.

També amb la voluntat de créixer en altres àmbits, aquest any el torneig comptarà amb dues novetats molt destacades: la presència de jugadors de tennis en quad, i una exhibició de tennis para persones amb discapacitat visual de la mà de Sound Tennis.