Marc Márquez (Honda) i Maverick Viñales (Yamaha) van a un altre ritme. I així ho van demostrar en la qualificació d'ahir a Austin, Texas, per aconseguir la pole position en el Gran Premi de les Amèriques. Amb un ritme endimoniat van deixar el tercer component de la primera fila, ni més ni menys que l'italià Valentino Rossi (Yamaha), a gairebé un segon del temps marcat per Márquez, que aquest vespre (21.00) sortirà en primera posició al circuit nord-americà. Viñales domina, amb dues victòries (50 punts), el Campionat del Món, amb una diferència de catorze sobre el seu company d'equip, Valentino Rossi (36 punts).

Hi ha un món entre aquests dos pilots i la resta que, o canvien molt les coses, o hauran de veure el duel en segon terme. En la segona fila de l'engraellat hi trobem el company de Márquez a Honda, Dani Pedrosa, que ha estat fent bons temps durant tot el cap de setmana i sembla tornar a rendir al seu millor nivell, tot i que lluny dels que ara mateix marquen el ritme.

Acompanyaran Pedrosa Johann Zarco, amb la Yamaha satèl·lit, i Jorge Lorenzo (Ducati) que, havent disputat la Q1, va ser capaç d'aconseguir el sisè lloc de la taula, evidenciant que cada vegada es troba més còmode sobre la seva nova montura.

La resta de graelles

L'altre gironí participant en el Gran Premi, el llançanenc Isaac Viñales (Kalex), no va poder passar de la vint-i-dosena posició en la graella de Moto2, després d'una qualificació dominada per Franco Morbidelli (Kalex) i a qui acompanyaran en la primera fila Mattia Pasini (Kalex) i Àlex Márquez (Kalex).

Pel que fa a Moto3, Aaron Canet (Honda) va aconseguir fer-se amb la pole position, seguit del líder del Mundial, Joan Mir (Honda) i de Romano Fenati (Honda).

Aquesta tarda es disputaran les respectives curses: a les 18.00 la de Moto3; a les 19.20, la de Moto2; i a les 21.00 la de MotoGP.