L'espanyol Ramón Rodríguez Verdejo, conegut com "Monchi", s'ha convertit oficialment aquest dilluns nou director esportiu de la Roma, en signar un contracte de quatre anys amb opció per al cinquè, ha informat el club en un comunicat.

Monchi ha aterrat a l'aeroport romà de Fiumicino passades les 14.00 locals (-2 GMT) a bord d'un vol procedent de Barcelona i ha formalitzat aquesta tarda el seu contracte amb la Roma, donant començament a la seva primera experiència de treball fora d'Espanya després de la seva llarga etapa al Sevilla.

"La Roma està feliç d'anunciar que Ramón Rodríguez Verdejo 'Monchi' és el nou director esportiu del club", es llegeix en la nota oficial.

L'andalús es va desvincular del Sevilla el passat 30 de març després d'estar al club durant més de vint anys, entre la seva carrera de futbolista i de directiu, i ja podrà començar a planejar el mercat de fitxatges del conjunt romà.

"Vull agrair al president del Roma (el nord-americà) James Pallotta i als altres directius per donar-me aquesta oportunitat", ha afirmat Monchi, en declaracions difoses per la Roma.

"És un projecte il·lusionant i estic ansiós per posar-me a disposició dels aficionats, del cos tècnic i dels futbolistes d'aquest històric equip durant molts anys", ha afegit.

Per la seva banda, el mateix Pallotta va definir a Monchi com "una de les millors ments del món del futbol" i s'ha mostrat convençut que la col·laboració amb l'andalús serà un "èxit".

Després de trobar-se amb la directiva de la Roma el febrer passat i l'interès de molts equips europeus, Monchi va decidir acceptar l'oferta dels "giallorossi" i ha estat rebut aquesta tarda pel director general, Mauro Baldissoni.

En la seva estada al Sevilla, l'andalús va ser protagonista d'unes gran operacions de mercat, al fitxar molts joves talents, com els brasilers Dani Alves i Julio Baptista, el colombià Carlos Bacca o l'argentí Diego Perotti, entre d'altres.

Monchi va conquistar a més molts trofeus, entre ells cinc Lligues Europa i es va acomiadar de l'afició del Sevilla en un emotiu acte organitzat el passat vuit d'abril a l'estadi Sánchez Pizjuán abans del partit contra el Deportivo de la Corunya.