El Barça va tornar a clavar una golejada a l'Osasuna (7-1) en un partit sense brillantor dels de Luis Enrique i va condemnar matemàticament el conjunt navarrès al descens a Segona Divisió A, encara no un any després de superar el Girona en la final del play-off. Després d'un 7-0 el curs passat, un 5-1 l'anterior i un 8-0 en fa tres, el Barcelona s'ha abonat a sotmetre el bloc navarrès al Camp Nou amb una nova golejada (7-1), gràcies a l'encert en la segona part de l'equip català, que va quallar uns primers 45 primers minuts de molt baix nivell, tot i haver exercit un control gairebé exclusiu.

La primera part va ser un monòleg dels blaugrana, que, tot i que no van signar un partit per enamorar, no van permetre res a l'Osasuna. L'únic moment àlgid va ser un xut des del mig del camp de Roberto Torres al minut 10 amb el qual va voler sorprendre un avançat Ter Stegen. No obstant això, el seu tir no va tenir punteria i força. Al marge d'aquest intent, l'Osasuna no va oferir res més que un replegament com va poder en defensa i va intentar sortir sobre Messi cada vegada que l'argentí rebia a la frontal.

La idea expressada amb ironia per Petar Vasiljevic, que per aturar Messi es necessitaven «manetes i pistola», la van entendre bé alguns dels seus jugadors, com Roberto Torres i Fausto Tienza, que intentaven viure prop de la zona d'influència de l'argentí per deixar-lo sec en la mesura del possible. El '10' blaugrana va pressionar amb encert en una passada de Tienza cap enrere i es va trobar amb la pilota als peus i tot el camp per arribar sense obstacles a la meta de Sirigu, al qual va batre després preparar-se la pilota amb tranquil·litat (1- 0). Bolcat el Barça sobre l'àrea de l'Osasuna, el partit va caure en una monotonia que va avorrir fins i tot els jugadors. Només Messi s'atrevia a arriscar-se, amb jugades individuals o amb intents de marcar un segon gol. A la mitja hora, el Barcelona va marcar el segon, obra d'André Gomes (2-0), després d'haver recuperat la pilota Busquets en un córner a la meta navarresa i després d'una nova centrada precisa de Rakitic.

De l'apatia de la primera part va despertar en la segona Osasuna amb una primera aproximació a l'àrea blaugrana, que va trobar a faltar Busquets. Roberto Torres va ser l'encarregat de llançar-la i en l'execució directa va deixar clavat Ter Stegen, que va veure com li entrava per la dreta la pilota (2-1).

Osasuna havia fet despertar el Barcelona, però també s'havia ficat de ple en el partit, ja que una nova aproximació va acabar amb la pilota solta per l'esquerra de Ter Stegen que va recollir Torres, qui al bot va enviar un xut al qual l'alemany va respondre amb un refús encertat. Steven va jugar al límit en una càrrega dins de l'àrea a Rakitic, que hauria pogut acabar en penal, i poc després el Barcelona va rematar a un pal després d'un xut de Piqué i el rebuig el va recollir André Gomes per marcar el seu segon gol (3-1 ).

El moment de l'Osasuna va semblar més una fogonada que una convicció, ja que una nova acció blaugrana, amb passada de Rakitic, va acabar habilitat al centre de Messi, que es va anar preparant la pilota cap a l'esquerra fins que va trobar un forat i des de fora del àrea el va col·locar amb força al costat d'un pal, en el quart gol local (4-1). Després del gol, Messi va acabar substituït per descansar i en l'acció següent Alcácer va marcar el cinquè (5-1), en ple desgavell de l'Osasuna. La innocència del rival va dur Torres a cometre un penal quan Denis Suárez l´havia retallat a la frontal de l'àrea. Mascherano no va perdonar. Alcácer va tancar la golejada amb el seu segon gol (7-1), després d´una assistència de Denis.