L'Olot continua creixent com a club i expandint la seva marca i ahir va presentat en societat dos nous projectes d'allò més ambiciosos amb vistes a la temporada que ve. Es tracta de l'Escola de Futbol del club i la creació d'equips de futbol femení. El repte que s'ha marcat l'entitat que presideix Joan Agustí és representar el 100% de la societat garrotxina, i que tothom pugui gaudir del futbol a les noves instal·lacions del Morrot, tal com va assegurar el president durant la presentació ahir al matí. «Ens estimem el futbol local i comarcal, volem tenir bones relacions amb la resta de clubs i enfortir l´esport de la Garrotxa» deia Agustí, que reiterava que la voluntat és que «tota la mainada de la ciutat tinguin la possibilitat de jugar». De la seva banda, el director esportiu, Sergi Raset va destacar el valor de tenir gent de la casa que arribi al primer equip pel plus de sentiment que donen en les situacions complicades. «La idea és que els nens de les primeres edats tinguin la oportunitat de començar a jugar amb nosaltres. Com més jugadors hi hagi del perfil d'Uri Santos, Abel Solé, Roger Vidal o Freixa, millor. Són gent de la casa que segueix vinculada al club».

Amb la reactivació de les instal·lacions del Morrot, que estrenarà dos nous camps de gespa artificial, el futbol formatiu té més raó de ser que mai i per aquest motiu el club ha optat per la creació de l'Escola de Futbol de la UE Olot, que serà coordinada per Edu Molas. L'Escola dividirà els seus membres en tres etapes formatives: iniciació (de 5 a 8 anys), formació/tecnificació (de 8 a 10 anys) i precompetició (de 10 a 12 anys).

El coordinador dels equips femenins serà Moisès Dubé, que abandonarà després de 18 anys el Sant Esteve d'en Bas, actualment el club amb més llicències de futbol femení de la comarca. Aquesta modalitat es dividirà en tres categories:infantil/aleví, juvenil/cadet i sènior. Manel Fernández, directiu responsable del futbol base va revelar que aquest mateix mes començaran els entrenaments per a totes les nenes interessades a formar part del projecte.

D'altra banda, Besalú acollirà dilluns la 5a jornada de Futbol Femení de la Federació Catalana. La jornada busca potenciar el futbol entre les noies de 6 i 14 anys de la comarca. Berta Bou i Ariadna Rovirola, futbolistes del Futbol Club Barcelona seran les convidades d'excepció de les jornades.