Una temporada més, l'Espanyol es torna a presentar al Barcelona com una roca al camí cap a la lluita pel títol, encara que en aquesta ocasió els espanyolistes també lluitaran en el partit d'avui a Cornellà-El Prat (20:45, Movistar Partizado) per agafar-se a les remotes opcions de jugar competició europea. El derbi barceloní arriba amb el Barcelona golejant en l'últim partit de Lliga (Osasuna, 7-1) sis dies després del triomf al Bernabéu (Reial Madrid, 2-3), la qual cosa li està permetent gaudir d'un lideratge virtual, a l'espera que els madridistes compleixin amb el seu partit pendent (en el camp del Celta).

El Barça recuperarà a una de les seves estrelles, el brasiler Neymar, qui ha complert els tres partits de sanció que li van imposar per la seva expulsió davant el Màlaga.Queda el dubte del capità Andrés Iniesta, que en l'última sessió preparatòria va tenirun problema en un adductor. L'equip barcelonista jugarà quatre partits abans de finalitzar el campionat en els quals només li servirà la victòria i esperar una ensopegada del Madrid, ja que si els madridistes guanyen tots els seus partits (cinc, amb l'arracada a Vigo), seran campions.

Si Iniesta finalment no es queda a casa afectat per aquestes molèsties a l'adductor, Luis Enrique té previst mantenir l'equip de gala fins al final de la temporada, quedant només el dubte de si el dibuix serà un 3-4-3, com en la majoria dels últims partits, o un 4-3-3, com va posar al Bernabéu, ja que en funció de quina opció aposta els laterals cobren més o menys importància. Així, si el dibuix finalment es manté en una línia de tres enrere, Jordi Alba tindrà poques opcions de sortir de titular, mentre que el lateral en l'altre costat, Sergi Roberto, passaria a ocupar una de les quatre posicions del centre del camp.

Per la seva part, i malgrat les dues últims ensopegades, l'Espanyol rep al Barcelona en un dels seus moments més dolços del curs, amb joc consolidat i oxigen en la classificació, i amb l'esperança de poder trencar deu anys i tres mesos sense guanyar als blaugranes jugant de local.