Les semifinals de la Lliga de Campions retornen a la gran escena del futbol europeu el derbi madrileny entre un Reial Madrid que vol ser el primer equip que reedita èxit i un Atlètic incansable en la recerca del títol. Madrid i Atlètic es veuen les cares per quart any consecutiu a la Lliga de Campions. Duels plens d'igualtat que decideixen petits detalls. Dues de les tres últimes finals del torneig més prestigiós del món a nivell de clubs i uns quarts de final donen forma a l'èxit recent madridista i les lamentacions matalasseres després de fregar el títol. El futbol sempre ofereix l'oportunitat de revenja i novament apareix per als de Simeone.

Zinedine Zidane prohibeix als seus jugadors pensar en les finals de Lisboa i Milà que van donar al club blanc la desena i onzena copes d'Europa davant l'Atlètic el 2014 i 2016. Ni en l'eliminatòria de quarts que va decidir el 2015 un gol de mexicà Chicharito Hernández. Centrat en el present, en la recerca d'un doble repte històric, ser el primer que conquista dos anys seguits el torneig continental des que es denomina Lliga de Campions i aconseguir un doblet amb la Lliga que no aconsegueix des de 1958, el Madrid fa un crida a la força de la graderia del Bernabéu en les nits europees.

Al camp, Zidane busca una nova variant per intentar aportar llum als entramats tàctics en els quals sempre cauen els duels davant Simeone. L'entrada d'Isco per la lesió de Bale és una aposta pel futbol de fantasia, una opció per fugir de l'exigència a la qual trasllada cada duel l'Atlètic en els derbis. La recerca de l'art intentant escapar de la disciplina. A l'equip de gala hi torna Varane, que farà parella a l'eix central amb Sergio Ramos, mentre que el tècnic apostarà per Cristiano Ronaldo i Benzema en punta d'atac.

Savic o Lucas Hernández

Al davant, l'Atlètic manté la seva insistència en la Lliga de Campions, amb la final a la vista de dos partits, de nou topant contra el Madrid, el protagonista dels seus traumes més impactants dels cinc anys i mig de l'era Simeone. De nou a la persecució incansable de la Copa d'Europa, el títol que li falta al club i als de Simeone, es creua l'etern rival. El Santiago Bernabéu és la primera parada. El dubte està en quin serà el pla de l'argentí: si mantenir-se sòlids al darrere o apostar per un joc més ofen-siu. Simeone manté els dubtes de Carrasco i Vrsaljko i les baixes segures de Juanfran i José María Giménez que compliquen la posició de lateral, on l'escollit podria ser Lucas Hernández. En aquest sentit, Diego Simeone va explicar a la conferència de premsa prèvia que tenia «clar» qui jugaria a la dreta de la defensa. Simeone va assegurar que intentaria formar un onze titular que «jugui amb la mateixa il·lusió que ho faria un aficionat de l'Atlètic».