Un dels davanters històrics del futbol gironí els últims anys, David Costa, deixa el futbol. Se'n va un futbolista amb el gol a la sang com ho demostren els seus actuals 18 gols amb el Mont-ras de la 3a Catalana, l'últim club a gaudir dels gols del davanter. I si les lesions l'haguessin respectat, la xifra de ben segur que seria més elevada. David Costa segueix les passes d'un altre davanter palamosí que aquesta mateixa temporada ha dit prou. Si fa unes setmanes era Xavi Casagran qui posava el punt i final a les files del Palafrugell a una llarga trajectòria, ara és David Costa als 35 anys, els mateixos que Casagran, qui deixarà de fer gols amb el Mont-ras. El punta ha fet més de 200 gols a la seva carrera.

Tot i ser natural de Palamós, Costa mai ha vestit la samarreta del degà, malgrat els nombrosos intents que ha fet el club palamosí per contractar-lo. Costa ha jugat en equips com Palafrugell o Guíxols, però va ser al Llagostera, el club dels seus amors, on hi va viure els millors anys, èxits i les alegries més sonades. Costa va fer una barbaritat de gols a les files de l'equip d'Oriol Alsina durant les nou temporades que hi va jugar. Van ser gols que van contribuir a l'època daurada dels del Gironès, els quals, amb Costa de killer, van ascendir categories sense parar, de Preferent fins a la Segona B. També va jugar amb el filial llagosterenc; sempre ha professat una estima i admiració a Alsina.

Ara, Costa esgotava els seus últims dies com a futbolista donant lliçons a Mont-ras de com moure's dins l'àrea i del seu olfacte golejador que l'ha acompanyat sempre. Fa 4 jornades contra el Ca la Guidó va disputar el seu darrer partit. Aquest cap de setmana, el palamosí penjava un missatge a les xarxes socials per explicar els motius del seu adeu. «S'ha acabat! Per una lesió al soli difícil de curar he avançat la meva retirada. Trenta anys jugant a allò que més m'agrada fer i on he fet un gran nombre d'amistats i coneguts. No és la fi del món ni deixaré de fer esport, només deixo de comprometre'm amb equips per falta de temps i físic». Costa dona les gràcies a tots els tècnics que ha tingut i «en especial» a Alsina i Isabel Tarragó amb qui va viure moments «inesborrables» i que serà un club que sempre portarà «al cor». «Oficialment soc exfutbolista».