L'argentí Gonzalo Higuaín, assistit pel brasiler Dani Alves, va anotar dos gols al Louis II i va aplanar el camí del Juventus de Torí per a la final del Cardiff en derrotar el Mònaco per 0-2 a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. Higuaín, amb dos gols a un toc als minuts 29 i 59, va trencar la seva mala ratxa de sis mesos en la màxima competició continental i es va erigir, finalment, en una figura determinant en la quarta semifinal en què participava, després de les tres jugades amb el Reial Madrid (2011, 2012 i 2013).

Amb aquest resultat, el Juventus, que defensarà un còmode 0-2 al seu estadi d'aquí a una setmana, es perfila com a finalista a Cardiff, cita a la qual el Reial Madrid també es va acostar gràcies al seu clar triomf davant l'Atlètic de Madrid (3-0). En el Mònaco, Kylian Mbappé va estar participatiu en el primer període, però apagat en el segon, quedant lligat de mans i peus per la sobrietat i efectivitat del campió italià, que només ha encaixat dos gols en 11 partits d'aquesta Lliga de Campions.

Amb ordre tàctic i experiència, el Juventus, dues vegades campió europeu, va demostrar per què està considerat un dels millors equips del continent. No obstant això, van ser els locals -finalistes el 2004-els que van rematar més a porta durant el primer període, amb dues ocasions de Mbappé i Falcao a les que va respondre Buffon.

El Juventus, dominador del partit, va ser altament precís en els seus atacs, i una passada amb el taló d'Alves va permetre el primer gol d'Higuaín. Una altra vegada la societat Alves-Higuaín, un ex del Barcelona i un altre del Reial Madrid, va augmentar l'avantatge per al Juventus a l'hora de partit. L'últim tram del matx va comptar amb un Mònaco amb més pilota, però poc clarivident en atac, i amb un Juventus molt ordenat que es va emportar un excel·lent botí.