El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va obrir ahir judici oral contra el davanter del Barça Neymar da Silva, els seus pares, el president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu; el seu predecessor al càrrec, Sandro Rosell; i també com a persones jurídiques el propi FC Barcelona i el Santos per suposada estafa i corrupció en els negocis que van dur el futbolista brasiler al Camp Nou.

En l'acte d'obertura de judici oral, De la Mata va imposar una fiança conjunta i solidària de 3,4 milions d'euros en concepte de responsabilitat pecuniària a Bartomeu, Rosell, el FC Barcelona, el Santos i a l'expresident d'aquest club Odilio Rodríguez. El jutge fixava aquesta fiança perquè és la quantitat de més que hauria hagut de pagar el Barça al fons DIS, que tenia el 40% dels drets federatius del jugador, motiu pel qual es va querellar contra tots els processats que van ara a judici.

Per aquests fets, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja va presentar en el seu moment un escrit d'acusació contra tots ells, a excepció de Bartomeu, contra el que no van trobar indicis. Per tant, la Fiscalia demanarà en el judici 2 anys de presó i 10 milions d'euros de multa per a Neymar i 5 anys per a Rosell per delictes de corrupció i estafa en el fitxatge del davanter al fons brasiler DIS.

El fiscal de l'Audiència Nacional José Perals reclamarà també 8,4 milions d'euros de multa per al FC Barcelona i 7 milions per al Santos, entitat de procedència del jugador quan va ser fitxat per l'equip blaugrana ara fa uns estius. També sol·licitarà dos anys de presó per al pare de Neymar i un any per a la seva mare, tots dos pel delicte de corrupció en els negocis, demanant també una multa d'1,4 milions d'euros per a l'empresa familiar N&N, a més de reclamar a cadascun la mateixa multa de 10 milions d'euros que el fiscal va demanar per al jugador.