El Barcelona afronta el partit d'aquest dissabte contra el Vila-real amb l'únic objectiu d'aconseguir la victòria i esgotar les seves opcions al títol mentre matemàticament sigui possible, cosa que intentarà impedir un rival que desitja seguir en lluita per la zona europea. El d'avui serà el penúltim partit a casa, un duel complicat que excepte en l'última temporada -resolt 3-0 pels blaugrana-, ha estat capaç de posar en problemes els blaugrana a l'estadi.

En tot cas al Barça no li queda més opció que guanyar per pressionar el Reial Madrid, que, malgrat els problemes amb els quals resol alguns dels seus partits, depèn de si mateix per emportar-se el campionat i té un partit pendent contra el Celta en la recambra. La principal incògnita és el dibuix tàctic. Luis Enrique podria alinear un 3-4-3 o jugar amb una línia de quatre defenses. En tot cas, amb pràcticament tota la plantilla a la seva disposició, el Barça no pot tenir cap dubte.

Per emportar-se la victòria, els blaugrana compten amb el gran moment de joc de Luis Suárez, autor de dos gols contra l'Espanyol, i que aquesta temporada ha estat l'obrellaunes ideal, ja que ha obert el marcador fins en disset ocasions durant la present temporada. L'uruguaià acumula 34 gols aquest curs en totes les competicions. Amb Neymar i Luis Suárez, en l'atac jugarà Leo Messi. Després de la seva exhibició al Bernabéu, del seu bon partit contra l'Osasuna i del seu caràcter desequilibrant contra l'Espanyol, encara que no marqués, l'argentí està signant un bon final de temporada, després dels dubtes que van assaltar sobre el seu joc a l'eliminatòria contra el Juventus.

Darrere si decideix jugar amb tres centrals, no hi ha dubtes, ja que Javier Mascherano acompanyaria la parella que més minuts acumula en aquest final de temporada: Gerard Piqué i Samuel Umtiti. Encara que també podria repetir el mateix esquema que contra l'Espanyol, i en aquest cas dos laterals (Sergi Roberto i Alba) acompanyarien els dos centrals.

Busquets seria el migcampista, acompanyat per Rakitic. L'únic dubte consisteix en si juga d'inici Andrés Iniesta o per contra Luis Enrique torna a confiar en André Gomes. L'asturià va indicar en la prèvia que veu Iniesta «preparat» per jugar els 90 minuts dels quatre partits que li resten al seu equip per acabar la temporada: tres de Lliga i la final de la Copa. Del Vila-real va dir que «serà complicat prendre'ls la pilota».