El Barça manté ferm el seu somni de reeditar el títol de Lliga després de guanyar ahir el Vila-real al Camp Nou (4-1), en una nova exhibició del trident ofensiu, que es va repartir els gols i en què va brillar el brasiler Neymar. L'equip català va començar manant, però sense inquietar la porta d'Andrés Fernández, ben cobert per la seva defensa. Els primers vint minuts van ser de tempteig en els quals els blaugrana dominaven el joc posicional, però els faltava una marxa més per crear perill.

El Vila-real no sortia a fer mal i al duel li va costar arrencar, fins que, en la primera contra, en la primera combinació de la MSN, el Barça va aconseguir marcar el primer: conducció per la dreta de Luis Suárez, que va fer un canvi de joc per enviar la pilota a Messi quan aquest entrava a l'àrea. L'argentí, una mica escorat, va provar un xut col·locat, però la seva rematada fallida va rebotar en Mario i va acabar a les botes de Neymar, que batia per ras el porter visitant.

Messi podia haver fet el segon a la mitja hora, però va creuar massa el seu tret. I, en la jugada següent, arribaria l'empat dels de Fran Esribá: Soldado sorprenia la defensa local, avançada pràcticament fins al migcamp, amb una passada a l'espai a Bakambu, que aprofitava que Sergi Roberto tirava malament la línia de fora de foc per superar Piqué i batre Ter Stegen.

A partir d'aquí, el partit es va trencar. El mateix Piqué i Soldado remataven de cap sols en el segon pal, però no trobaven porteria, i Neymar espatllava una gran jugada personal creuant massa la seva rematada, com minuts abans ho havia fet Messi.

Semblava que la primera part acabaria en un just empat, però Messi es treia un sut des de la frontal que rebotava en la defensa i sorprenia Andrés Fernández. El gol (2-1) va colpejar anímicament el Vila-real, al qual li va costar tornar a agafar el ritme del partit després de la represa.

De nou els primers minuts van ser per al Barça, amb un Neymar estel·lar que feia el que volia amb Mario per banda esquerra. En una combinació amb Messi gairebé arribaria el tercer, però Andrés Fernández treia una mà per desviar la rematada de l'argentí. Poc després, una gran jugada per la dreta de Suárez, en el minut 68, s'internava a l'àrea, trencava la cintura d'Álvaro i afusellava el porter per al 3-1.

Els intents dels visitants eren tímids, però gairebé retallen distàncies en una jugada que va salvar Piqué quan Bakambu ja havia superat Ter Stegen.

Fins que va tornar a aparèixer Neymar, amb una nova gran jugada, que va tallar amb la mà Jaume Costa cometent penal, amb el qual Leo Messi aconseguia el seu segon gol de la tarda i tancava el partit amb el definitiu 4-1.