El Mundial de Trial torna a les comarques gironines, després de molts anys d'absència, per la porta gran. Camprodon acull aquest cap de setmana la primera prova d'un circuit que portarà els pilots pel Japó, Andorra, França, Gran Bretanya, Estats Units, la República Txeca i Itàlia. El campionat, que ha estat adjudicat per la FIM a un promotor privat, presentarà moltes novetats, com ara que el dissabte es farà la ronda de qualificació que determinarà l'ordre de sortida de la prova oficial de l'endemà. A Camprodon es treballa a tot drap per tenir-ho tot a punt aquest divendres, quan quedarà configurat el pàdoc i els pilots podran recórrer a peu el circuit.

Serà una oportunitat única per veure els millors pilots del món competint a casa. Jeroni Fajardo (Vértigo) admet que la prova inaugural del Mundial «és molt especial», per partida doble per a ell perquè «competim a Girona, on feia temps que no s'estaven organitzant gaires esdeveniments, i a més ho faig als terrenys del cap de la meva marca». La competició es disputarà al circuit permanent de Noassar, àmpliament reconegut com un dels millors llocs d'Europa per practicar aquesta modalitat motociclista, i que està instal·lat en uns terrenys privats propietat de Manel Gené, l'amo de Vértigo. Fajardo diu que lluitarà pel podi. Arriba a la cita en bona forma després d'haver acabat tercer el Mundial en pista coberta.

Els nous responsables del campionat del món de trial, una vegada decidit que aquest s'obriria a Camprodon, a Noassar, van contactar amb el Ripoll Motor Club per tal que s'impliquessin en l'organització. El seu president, Josep Soldevila, destaca l'«impacte» que tindrà per a la comarca la disputa d'aquest esdeveniment: «els hotels de Camprodon i Ripoll estan plens, i s'esperen unes 1.500 persones al circuit, que, per a una prova de trial, és molta gent». Per evitar col·lapses, no es podrà accedir al lloc de la prova en vehicle particular. Caldrà aparcar a Camprodon, en un dels quatre llocs habilitats, i adquirir per cinc euros un braçalet i un tríptic explicatiu de les zones i com moure's. Un servei permanent d'autobús traslladarà els aficionats fins al circuit. Hi haurà en acció, a banda de Fajardo, l'imbatible Toni Bou, Adam Raga, Takahisa Fujinami, Albert Cabestany, James Dabill i Miquel Gelabert, entre d'altres.

El dissabte hi haurà entrenaments al matí i sessió de qualificació a la tarda. L'endemà, les proves de Trial GP, GP2 i GP125, a partir de les 9 del matí. «És un orgull per al poble», subratllava ahir l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala.