El partit de dissabte contra el Prat servirà de comiat com a entrenador d'Oriol Alsina i d'homenatge també per a l'històric exjugador David Costa. Esportivament parlant però, serà un simple tràmit ja que els gironins estan salvats i el Prat descendit matemàticament a Tercera Divisió. La reacció en el darrer tram de campionat ha fet capgirar la dinàmica d'un Llagostera que va arribar a ocupar posicions de descens. El perill del descens s'ha esquivat però el curs es tancarà molt lluny dels objectius que s'havien marcat a l'estiu. A més a més, el club ha acusat el descens de categoria econòmicament, apel que fa a ingressos. Tot i això, Alsina i el seu equip tècnic a partir de dilluns posaran fil a l'agulla per a tornar a intentar a la categoria de plata el curs vinent.

El Llagostera s'ha salvat matemàticament a la penúltima jornada. La temporada es tanca lluny de l'objectiu marcat?

Era un any difícil amb un equip totalment nou. L'objectiu era treballar per salvar-nos aviat i poder lluitar per ser el play-off. Ens ha costat més del compte i hem patit perquè la temporada ha estat molt dura. Hem salvat la categoria i, tot i que la temporada no ha estat cap èxit, si que ho és que el Llagostera continuï sent una de les referències del futbol gironí i que un equip d'un poble de 8.000 habitants competeixi a una categoria com és la Segona Divisió B.

Després de dos anys a Segona A, les aspiracions eren més altes, oi?

Ens vam marcar el repte d'intentar tornar-hi en un termini de tres anys i sabíem que el primer seria el més difícil. Ens quedarem amb allò positiu i mirarem d'aprendre de tot allò negatiu amb vista a l'any que ve.

Planificació de plantilla, lesions, males dinàmiques...Què ha fallat?

Ha estat un cúmul de circumstàncies. Hem rebut molts gols als darrers minuts. Si els partits haguessin acabat al minut 85, potser hauríem acabat en play-off. No hem tingut prou experiència a la categoria per acabar de tancar partits. No ha estat el millor any dels entrenadors ni de molts jugadors.

Manel és del poc que es pot salvar de la temporada?

Ha crescut moltíssim aquí. No només s'ha de valorar pels gols, sinó també per tota la feina que fa per l'equip. Encara té un marge de millora molt important. Segur que jugarà a Segona A l'any que ve. És jugador de Primera.

Al mercat d'hivern van arribar Pitu, Chica, Gavilán, Fuster... que van ajudar a canviar la dinàmica. Ha resultat molt car l'esforç?

No hi comptàvem però les coses no anaven com volíem i ens han ajudat molt. L'any que ve encara seran més importants. Ens ha descompensat una mica la despesa prevista. Al final però, en l'economia hi entren també temes de publicitat, abonaments, taquilles...Aquí la cosa no ha anat tan bé com hauríem volgut. Econòmicament aquest any no ha estat tan bo com esperàvem.