Els contactes a Gèorgia dels germans Salas, Jaime i José Luis, han obert la porta que, en aquests últims anys, el Securitas Girona-Judo competeixi al màxim nivell del judo estatal amb l'ajuda de judokes d'aquell per reforçar la gent de la casa com Sergi Salas, Edu Xargay o Gio Khabuliani. Han anat arribant a Girona judokes de més o menys nivell, alguns han competit aquí uns mesos i després han marxat; altres, com Temo Khachidze, han repetit experiència; i ara, a manca d'una sola jornada per acabar la lliga, els Salas han incorporat un judoka d'alt nivell a la categoria més gran, el campió europeu i guanyador del darrer Grand Slam de Bakú (Azerbaidjan) Guram Tushishvili, per mirar de superar el València i l'Stabia extremeny en la lluita pel títol.

El Securitas Girona-Judo arriba líder a la darrera jornada de la lliga de Primera Divisió, però sense dependre d'ells mateixos per guanyar el títol atès que han disputat un enfrontament més que el València (actual tercer classificat), que els podria acabar superant. Amb l'objectiu de guanyar els seus tres encontres d'aquest dissabte a Villaviciosa de Odón (Madrid), el club gironí ha reforçat el seu equip amb la incorporació de Guram Tushishvili. El judoka georgià és l'actual campió d'Europa de la categoria de més de 100 quilos i reforçarà el pes més gran de la primera divisó espanyola, més de 80 kg, d'un Girona-Judo on coincidirà amb altres compatriotes seus com Temo Khachidze o Jaba Bitsadze que ja fa temps que viuen i s'entrenen a la ciutat.

El Securitas Girona s'enfrontarà aquest cap de setmana contra l'Stabia (Extremadura), segon classificat; Brunete (Madrid), sisè; i Teguise-Lanzarote (Canàries), novè; amb un equip format per Denis Vieru (66 kg), Gio Tkemaladze (66 kg), Dima Kanivets (73 kg), Edu Xargay (73 kg), Jaba Bitsadze (81 kg), Nicon Zaborosciuc (81 kg), Gio Khabuliani (81 kg), Sergi Salas (90 kg), Temo Khachidze (90 kg) i Guram Tushishvili (+90 kg). «No serà fàcil guanyar la Lliga, perquè no depenem de nosaltres: Valencià ha de fallar i nosaltres guanyar els tres enfrontaments i un serà contra l'Stabia, que també aspira al títol», explica José Luis Salas.