Alsina posarà aquesta tarda (18:00 hores) el punt i final a una etapa de 16 anys a la banqueta del Llagostera. Dia ple d'emotivitat a l'estadi palamosí en el que l'afició local té motius de sobres per apropar-se al Municipal. En el darrer partit de la temporada es farà un doble homenatge a dues figures cabdals de la història dels gironins. En els prolegòmens del partit davant el Prat, l'ovació serà per a l'exdavanter David Costa, qui fa pocs dies va anunciar la seva retirada definitiva; mentre que les altres mirades es dirigiran a la banqueta perquè el tècnic més llorejat de la història del Llagostera, Oriol Alsina, dirigirà per última vegada el seu equip.

S'espera una bona entrada per veure i acomiadar el Llagostera perquè cada soci pot fer entrar quatre acompanyants. Es posarà el punt i final a una temporada gens fàcil en la qual s'ha patit més que no pas gaudit, i que començava amb uns objectius d'allò més ambiciosos que, a còpia de decepcions, s'han hagut de reformular per fixar-se només en la permanència.

Amb l'anunci d'Alsina de tornar als despatxos, sumat a la intranscendència dels punts que avui hi haurà en joc, el Llagostera està salvat mentre que el Prat ja és nou equip de Tercera Divisió. L'únic al·licient que queda és el d'intentar acabar amb bon regust de boca una temporada d'allò més irregular. Els del Gironès acumulen dues derrotes consecutives (0-1 contra el Lleida i 1-0 a l'Hospitalet), i els jugadors blaugrana intentaran que el comiat d'Alsina sigui el més alegre possible.

El maresmenc posa el punt i final al capdavant de la plantilla llagosterenca amb una xifra gens menyspreable de 612 partits. Però el més espectacular de tot és sens dubte els èxits que col·lecciona: 7 ascensos per a un modest club que va passar dels camps de terra de Tercera Regional a estadis de l'elit de la Segona A com el Sadar, la Romareda i San Mamés, entre d'altres.

Alsina, qui no ha fet més que rebre una pluja de missatges des que el passat dimecres feia públic que deixava de ser l'entrenador dels llagosterencs, confessa que totes aquestes mostres de suport l'han deixat «aclaparat». Avui ell també tindrà l'oportunitat d'expressar « tot l'agraïment a la gent autèntica del Llagostera perquè sense ells res hauria estat possible».

El partit i el rival

Per aquest últim compromís, en el que no hi haurà res en joc, el Llagostera tindrà les baixes de Jon Ander i Rodri. Àlex Colorado i Javi Chica, tot i que arrossegaven molèsties, arribaran a temps i podrien sortir a l'onze titular. Sobre la darrera cita de la temporada i del rival, Alsina opina que «el Prat té un molt bon entrenador (Pedro Dólera) que ha hagut de treballar i ajustar-se als pocs mitjans de què ha disposat durant tot l'any. No han pogut evitar el descens, però mereixien haver-se salvat. Per a nosaltres és una oportunitat per acomiadar bé l'any i donar minuts als joves del filial que l'any vinent estaran amb nosaltres».