LA CRÒNICA

Quan dimecres al voltant de les dues del migdia Oriol Alsina va publicar en el seu perfil a les xarxes socials que el partit contra el Prat seria l'últim que ocuparia la banqueta del Llagostera, la notícia va córrer com la pólvora i ràpidament van començar a arribar mostres de reconeixement pels èxits aconseguits durant les 16 temporades que ha estat l'entrenador del conjunt gironí.

Ahir va ser el centre de totes les mirades especialment dels mitjans gràfics que el perseguien en l'estona prèvia al inici de partit. Aparentment tranquil el tècnic no va canviar res del protocol que ha seguit habitualment els dies de partit, i només va trencar aquesta normalitat per xerrar una estona amb el seu homòleg, Pedro Dólera, mentre els dos equips s'escalfaven sobre la gespa. Ja amb la pilota en moviment va tardar sis minuts en sortir a l'àrea tècnica, i va ser per celebrar el primer gol de Marc Fernández. I va tornar a repetir el gest amb el segon de Rubén Martínez complert el quart d'hora joc. La resta de partit se'l va passar seguint atentament les evolucions del seu equip assegut al costat del que previsiblement serà el seu successor a la banqueta, Oscar Álvarez.

A la segona meitat es va aixecar amb cada substitució animant als joves del filial que va fer debutar ahir, Marc Gelmà i Joan Maymí, i felicitar als jugadors que sortien del camp. Va caler esperar al final dels noranta minuts perquè acompanyat de tota la plantilla i la resta d'integrants del cos tècnic es col·loqués al cercle central del terreny de joc per rebre el merescut homenatge dels espectadors que van anar al Nou Municipal de Palamós. Aplaudit fins entrar al túnel de vestidors es va passar uns minuts anant amunt i avall per la zona mixta visiblement nerviós per l'excepcionalitat del moment.

Alhora d'ocupar la sala de premsa, Oriol Alsina va arribar seguit per tota la gent de confiança que ha compartit amb ell part de la seva trajectòria, o com en el cas de la presidenta Isabel Tarragó, els setze anys que ha entrenat. Resistint-se a plorar per l'emoció del moment va confessar sentir-se orgullós però va dir que «ha estat una temporada molt dura i havia perdut la motivació per estar a la banqueta». Amb ganes d'agafar un temps per desconnectar i carregar forces va obrir la porta a afrontar nous projectes professionals. «M'ocuparé de portar la direcció esportiva i seguiré treballant al màxim però si m'arriba la possibilitat d'afegir-me a un altre projecte ho acceptaré».

Gairebé quaranta minuts després del final del partit a la sortida de l'estadi encara quedaven alguns aficionats que van voler felicitar-lo per la tasca que ha realitzat al capdavant de l'equip.

Adeu al millor golejador

Ahir Alsina no va ser l'únic homenatjat per l'afició del Llagostera. També David Costa, futbolista palamosí i jugador de diversos clubs de la província de Girona com el Figueres, Palafrugell i més recentment el Mont-ras de Tercera Catalana, va rebre el reconeixement de l'afició que durant nou temporades va celebrar els seus gols en la prèvia del partit que enfrontava els gironins contra el Prat.

Costa és el màxim golejador històric dels llagostarencs amb 130 gols des de la seva arriba a categoria Preferent fins a Segona B. A més l'uneix una gran relació amb Oriol Alsina, pel que va assegurar que «diuen que som pare i fill futbolístic. Ell m'ha fet millor jugador i he tingut el privilegi de coincidir en el temps mentre entrenava. El que ha aconseguit és històric arreu del món». Agraït per la oportunitat de poder formar part de l'etapa més daurada del club blaugrana, i com va fer també el tècnic, va anunciar fa pocs dies a les xarxes socials que deixava els terrenys de joc per culpa de les lesions que ha patit darrerament. «El cap vol seguir però el cos ja no aguanta i he decidit deixar el futbol» va afegir.

En la seva última aparició al camp, Costa va creuar un passadís format pels jugadors i membres del cos tècnic del Llagostera, i acompanyat de la seva família per rebre una samarreta amb el seu nom. Després va seguir el partit des de la llotja presidencial, on va gaudir de la victòria de l'equip que assegura «seguiré animant sempre. Tots els reconeixements fan molt feliç, a Llagostera tinc una família».