Aquesta tarda (17 h), els dos conjunts gironins classificats per disputar la promoció d'ascens a Segona Divisió B coneixeran el seu primer rival (podria ser l'únic per a l'Olot), en el seu camí cap a la divisió de bronze del futbol estatal. Els dos equips volen posar la cirereta a una brillant temporada després de monopolitzar les dues primeres posicions del grup cinquè de Tercera Divisió. L'Olot podria pujar si supera una sola eliminatòria, la dels campions, mentre que el Peralada haurà de superar tres rondes per saber si, a finals de juny, es converteix en nou equip de Segona Divisió B.

Fins a vuit dels divuit campions de Tercera són filials d'equips de la Primera Divisió. Hi ha un percentatge elevat de possibilitat que un d'ells sigui el rival de l'Olot per decidir un ascens de categoria. Un filial sempre és sinònim d'equip jove, ambiciós i amb molta qualitat, amb futbolistes que es preparen per, algun dia, fer el salt al primer equip. Els altres nou rivals poden sortir d'equips com l'Olímpic de Xàtiva, on juga l'ex del Girona Jandro Castro, el Formentera, que implica un desplaçament rocambolesc o altres conjunts com el Calahorra, Torrelavega o Segoviana, que han superat els 90 punts a la lliga regular.

Sigui quin sigui el rival, l'Olot té clar que ha de pujar a la primera eliminatòria, tot i que en cas de caure, es reenganxaria a la segona amb la resta d'equips. En el sorteig d'aquesta tarda també es decidirà l'ordre dels partits, per saber si els olotins jugaran l'anada o la tornada a casa.

El Peralada davant el gran repte

Ja és històrica la temporada que ha completat el Peralada, però vol culminar-la amb un ascens a Segona B. El rival del filial del Girona serà un quart classificat i tindrà la tornada a casa, és a dir, que aquest proper cap de setmana haurà de fer quilòmetres.

El rival dels xampanyers pot ser més conegut, com conjunts com el Castelló, l'Algesires o el Guadalajara, que no fa gaires anys, sobretot en el cas dels valencians i els castellans, estaven jugant al futbol professional. També podran tenir un rival més desconegut, el qual podria repercutir a l'hora de conèixer el seu joc o tenir referències. Podria ser el cas si els toqués equips com el Huétor Tajar de Granada, l'Azuaga o Oberena. La solució, avui a partir de les cinc de la tarda en el sorteig.