Camprodon ha acollit, durant tot el cap de setmana, la prova inaugural del Campionat del Món de Trial, que enguany ha passat a ser organitzat per una entitat privada i ha canviat lleugerament el format, essent la principal novetat la jornada de qualificació dels dissabtes.

Canvi de format, però el rei de la competició segueix essent, deu anys després de començar a sumar títols, Toni Bou (Montesa), que va tornar a demostrar la seva superioritat i es va endur la prova inaugural del campionat al circuit de Noassar, a la zona de Font Rubí.

Si dissabte, en la classificació, el circuit presentava unes condicions excel·lents, ahir, a mitja prova, una forta tempesta, amb moments de calamarsada, va canviar completament les condicions del circuit, fent-lo extremadament tècnic i, a més, va impedir que el circuit acabés d'omplir-se de la quantitat de públic que s'esperava.

Amb tot, Bou va tornar a demostrar, una vegada més, que és el millor del moment i va sumar la seva victòria número 90 en una prova del Mundial, la primera en format TrialGP. Va aconseguir dotze punts d'avantatge sobre el segon classificat, el pilot de TSR Adam Raga, segon en la prova d'ahir.

El pilot de Pals, Jeroni Fajardo (Vértigo) va acabar en quarta posició, per darrere d'Albert Cabestany (Sherco), mentre que el veterà pilot japonès, Takahisa Fujinami, (Montesa) va finalitzar en cinquè lloc. El jove Jaime Busto, que va aconseguir la primera pole position de l'era TrialGP va acabar en setena posició.

L'única pega de la prova, que va comptar amb una excel·lent organització i un circuit immillorable per a la pràctica del Trial, va ser el factor meteorològic, totalment incontrolable, i que va fer disminuir el nombre d'espectadors durant el dia de la competició. Amb tot, es van aconseguir vendre uns 2.000 passis al circuit per assistir a la competició.

El pilot de Pals Jeroni Fajardo, comentava que «estic bastant content amb el quart lloc, perquè hi ha hagut un parell de tempestes impressionants que han fet que el circuit es tornés més complicat», però destaca que el de Camprodon «és un dels millors circuits del Mundial». El guanyador de la prova, Toni Bou, primer líder del Mundial, va comentar que «aquest lloc és un paradís per fer trial, però no ha estat la cursa que més m'agrada, el fang sempre m'ha costat molt».