«I ara què?», es devia preguntar més d'un la setmana passada en assabentar-se que Oriol Alsina abandonava la banqueta del Llagostera amb 612 partits a l'esquena. Amb el primer equip enyorant èpoques millors i suant la cansalada per no baixar de la Segona Divisió B, el relleu a la banqueta podia ser entès com un punt i final. Com un darrer capítol d'una bonica història que ha durat molts anys. Res d'això. «Hi ha Llagostera per estona», confessa la presidenta, Isabel Tarragó. Admet que ha «patit» aquesta temporada «més del que estava previst», que un cop liquidada la Lliga per fi ha arribat la «tranquil·litat»; però no amaga el munt de feina que hi ha per davant, sempre amb la mirada posada cap a un futur millor. I no només assegura que l'equip no renuncia tard o d'hora tornar a somiar a fer el play-off per pujar, sinó que recorda el munt d'èxits que està col·leccionant la base; el que fa veure amb optimisme el futur a curt, mitjà i fins i tot llarg termini.

«Estem tranquils. Teníem ganes que la temporada s'acabés i que ho fes de la millor manera possible. Tal com han anat les coses l'únic objectiu era salvar-nos. Ho hem fet i ara el que toca és preparar la temporada vinent», reflexiona Tarragó. Recorda que «totes les categories són complicades» i que ha quedat demostrat que «la Segona Divisió B també ho és», justificant que l'equip passés de somiar en pujar l'estiu passat i que hagi tancat el curs catorzè, a 5 punts de la promoció de descens. «No ens han sortit les coses com volíem però estem salvats, que és el més important».

Diu també la seva sobre la decisió d'Oriol Alsina de deixar la banqueta i centrar-se únicament i exclusiva en la direcció esportiva. «Ho necessitava. Són molts anys fent el mateix i tothom necessita una mica de tranquil·litat. Crec que li anirà bé». Del seu relleu al càrrec, la presidenta confirma que se'l presentarà «aquesta mateixa setmana». No en diu noms, encara que el principal candidat (i segurament únic) és Òscar Álvarez, fins ara mà dreta d'Alsina al cos tècnic.

Amb el nou entrenador a punt de ser anunciat, el club centra bona part dels seus esforços a decidir quin serà l'estadi on jugarà el primer equip els seus partits la temporada vinent. La prioritat és la de continuar al Palamós-Costa Brava; hi ha un conveni vigent perquè així sigui, però s'estan «estudiant» diversos aspectes per acabar de concretar si aquesta decisió és o no la més «viable». «Ho estem mirant i suposo que aviat ho tindrem confirmat. Ho tenim acordat per conveni però s'han de mirar diversos temes com l'econòmic, acords amb la Federació...», revela. Amb Palamós com a camp destinat als grans, Santa Cristina i el Municipal de Llagostera es repartirien per al filial i els equips de la base. «Aquesta és la nostra idea», corrobora.

Finalment, es mostra contrària a donar per acabada l'etapa daurada del Llagostera. «Sempre s'aspira a tot. Potser el primer equip ha patit més, però el juvenil ha pujat i també l'aleví B. Aquest cap de setmana poden fer-ho cinc equips més de la base. Estem celebrant ascensos, no tot és la primera plantilla. Hi ha Llagostera per estona, estem contents de com estan pujant els de sota».