La tria s'havia de decidir entre dos Fernández, Mario o Vicenç, i finalment la directiva palamosina en l'habitual reunió dels dilluns va decidir que fos el tècnic del Juvenil A, Vicenç Fernández, l'escollit per substituir Joan Mármol. L'aposta de la directiva de Joan Pau Pérez és per a un home de la casa i que el passat diumenge celebrava a les instal·lacions esportives Josep Massot i Sais, a tocar de l'estadi palamosí un ascens històric amb el juvenil A del club a la Lliga Nacional. Ara, Vicenç Fernández creuarà els pocs metres que separen totes dues instal·lacions per fer el salt més important en la seva carrera com a tècnic en que ell mateix defineix com «un repte apasssionant»: l'oportunitat de dirigir al club més antic de Catalunya.

Dos dies plens d'emocions, diumenge campió amb el juvenil i l'endemà a la nit l'escollit per dirigir al degà. Vicenç Fernández serà el cinquè tècnic en el mandat de Joan Pau Pérez. El president del degà tenia clar el perfil que havien d'escollir: «Quan aquesta junta va començar ja vam dir que volíem gent de la casa i també hi havia a la travessa una persona de Palamós, però, finalment la directiva va fer una votació i va decidir en Vicenç». L'altre candidat era el palamosí Mario Fernández, exdavanter del club i actualment al futbol base del València. Segons Joan Pau Pérez, el nou tècnic dels del Baix Empordà és una persona»vàlida que estem segurs que en ganes no el guanyarà ningú».

L'entrenador gironí viu uns dies d'allò més feliços i el premi de dirigir el degà l'omple d'orgull i satisfacció. «Vull donar les gràcies a la gent del club i a la direcció esportiva per apostar per la gent de la base», va dir Fernández ahir assegurant que agafa el relleu de Mármol «amb molta il·lusió perquè és un repte important i somiat perquè és allò que vol tot jove entrenador que vol fer coses en el món del futbol».

Fernández té 40 anys i és de Vidreres, on va entrenar durant tres anys. Posteriorment va continuar jugant al Gironès-Sàbat passant per les categories cadet, juvenil i el primer equip, abans de continuar la seva carrera com a tècnic a l'infantil i el cadet del Girona. Aquesta temporada Vicenç Fernández ha entrenat el juvenil A del Palamós, a qui ha aconseguit pujar a categoria nacional, un fet inèdit en la història del club palamosí. De l'ascens amb el juvenil que va aconseguir diumenge passat, Vicenç Fernández explica que «estic molt content perquè els nanos han fet un treball increïble i tot i que ha costat i hem patit al final n'hem obtingut una bona recompensa».

A diferència del que succeïa amb Joan Mármol, el nou tècnic dels groc-i-blaus únicament farà les funcions d'entrenador, ja que la direcció esportiva recau en les mans dels tècnics Albert Déu i Gabi Gasca, i el directiu Jordi Noguer. Amb la promoció de Fernández, el planter palamosí s'assegura allò que Mármol ja va encetar des de la seva arribada al primer equip, cal recordar l'aposta valenta de l'extècnic amb els Amós i Biel Gasca, Àlex Fernández, Pimentel, Devia, Marc Solé, Sergi Collell, David Torres, Sebas i Adrià Garcia.