Aquest migdia (12 h), l'Olot disputa a Mareo, a la Ciutat Esportiva de l'Sporting de Gijón, el partit d'anada de l'eliminatòria de campions de Tercera. El premi per superar aquesta ronda és gros: pujar a Segona Divisió B. No serà una empresa fàcil per als gironins, que per assolir aquest objectiu hauran de superar els asturians en una eliminatòria a 180 minuts que es preveu molt igualada.

És per això que el principal objectiu de l'equip de Ramon Maria Calderé per al duel d'aquest migdia és deixar l'eliminatòria oberta per a la tornada, el proper diumenge, al Municipal d'Olot. Divuit victòries i només una derrota són les xifres del filial de l'Sporting aquesta temporada a casa. Uns números espectaculars que ha de tenir en compte el conjunt olotí, que ha mostrat un gran respecte al rival en la prèvia del partit. A més, els 112 gols que ha marcat durant tota la temporada demostren que són un equip amb un gran poder ofensiu. També s'han mostrat sòlids en defensa, ja que només han encaixat 18 gols en 38 partits. «Disposen d'uns puntes amb molta qualitat i bons rematadors. A més realitzen un replegament molt intensiu, un fet poc habitual en equips d'aquest estil», va dir el tècnic de l'Olot, Ramon Maria Calderé.

Hi ha jugadors del filial blanc-i-vermell que ja han debutat amb el primer equip, com són Juan Rodríguez, Rubén, Pablo Fernández o Cristian. La joventut, el treball i l'esforç per intentar fer el salt definitivament amb el primer equip són uns alicients molt importants per a un grup de jugadors que, com és el cas de l'Olot, volen recuperar la categoria de bronze després d'un any de pas per Tercera Divisió.

Que Olot dicti sentència

Tornar amb l'eliminatòria oberta a la capital de la Garrotxa és el gran objectiu de l'Olot. L'Sporting plantejarà un partit perquè es vegin gols i moltes ocasions i, si poden, intentaran decantar el màxim la balança per viatjar a Catalunya amb avantatge. Ho voldrà evitar l'equip de Calderé, que va recalcar a la prèvia que «nosaltres tenim gent veterana, més de la vella escola, i això s'ha de fer notar».

Kike Sánchez, encara amb molèsties de pubàlgia, serà l'única baixa per al partit i el tècnic confia a tenir al cent per cent Lluís Micaló i Alfredo també estarà a punt per ajudar a l'equip.

Tot i els bons arguments de l'Sporting B, els asturians també haurien d'estar preocupats pel potencial olotí. En especial per Marc Mas, autor de 30 dianes aquesta temporada i que vol augmentar aquests registres en el play-off. El silenc estarà de ben segur a l'onze titular i serà la principal amenaça dels garrotxins, que volen, com a mínim, marcar un gol a domicili que pot ser molt important per al desenllaç de l'eliminatòria.