«Hem guanyat la Lliga més difícil del món!», exclamava Marcelo Vieira, visiblement feliç, al damunt de la gespa de l'estadi de La Rosaleda. El del brasiler era el discurs més repetit entre els jugadors i també pel tècnic, Zinedine Zidane, d'un Reial Madrid que s'acabava de proclamar campió. L'equip no havia fallat a Màlaga, es va imposar per 0-2 i es va apuntar el títol número 33 de la seva història. Culminava així una competició en la qual ha estat més regular i feia inútil la soferta victòria que el Barça acabava d'aconseguir al seu camp contra un Eibar que, tot i haver-se avançat per 0-2, acabaria perdent per 4-2.

Zidane, que es va fer càrrec de l'equip la passada temporada en substitució de Rafa Benítez, va rubricar la seva primera Lliga completa amb el títol final. Va ser capaç de moure les seves peces, va aconseguir que tots o la majoria dels seus futbolistes estiguessin a favor de la causa i els blancs van acabar per coronar-se campions després de quatre anys sense fer-ho. Necessitava el Madrid com a mínim empatar a Màlaga per assegurar el títol; el Barça rebia l'Eibar amb l'obligació de guanyar i esperar una carambola a terres andaluses. El morbo, a més, estava assegurat per la presència a la banqueta del Màlaga d'un madridista com Míchel, qui des del primer moment havia assegurat que en el seu vocabulari només existia la paraula victòria i va ser contundent a l'hora de defensar l'honor de la seva plantilla.

Va plantar cara el Màlaga però el Madrid no va fallar en el mateix estadi en què el València, quinze anys abans, havia celebrat el seu últim campionat. Cristiano Ronaldo va marcar als dos minuts, Keylor Navas salvava els seus amb una gran aturada en un llançament de falta de Sandro i Karim Benzema feia la sentència als 55 minuts en una acció confusa i una mica dubtosa. Al final, el títol no es va escapar i els jugadors blancs van celebrar-lo al damunt mateix de la gespa. Ara, la plantilla intentarà completar el doblet amb la Lliga de Campions contra el Juventus- Amb la victòria d'anit, el Madrid tanca el campionat amb 93 punts, 3 més que el Barça, que ha acabat segon. És el 33è títol de Lliga del conjunt blanc, que s'havia passat les últimes quatre temporades veient com se li escapava a favor del Barça o de l'Atlètic de Madrid.