Magnífic triomf del Peralada al partit d'anada de la primera eliminatòria d'ascens a Segona Divisió B. Els xampanyers en van tenir prou amb un gol de Coro al primer temps per tornar a terres gironines per davant en l'eliminatòria. Gianni, que va aturar un penal a set minuts del final, va ser el gran protagonista del partit i va salvar els peraladencs d'encaixar gol davant un Móstoles que va tenir més i millors oportunitats.

Com es podia esperar, en els primers minuts de partit es va veure un Móstoles intens i amb ganes de marcar territori davant un Peralada molt ben ordenat i amb molt perill quan arribava a zona atacant. L'equip d'Arnau Sala, conscient de la importància de marcar fora de casa, va fer un pas endavant a partir del quart d'hora de partit i va trobat el premi del gol al minut 22. Coro, després que la defensa local no encertés a rebutjar una passada de la mort de Cesc Clotet, va enviar la pilota al fons de la xarxa per avançar els peraladencs en l'eliminatòria. El gol va arribar en els millors moments de l'equip gironí, que dominava el duel i que poc després, el mateix Coro, el millor home verd-i-blanc, va tenir el segon a les seves botes però el seu xut va tocar al pal.

A partir de la mitja hora de joc va ser el Móstoles l'equip que va afagar el domini del partit. Els madrilenys van gaudir d'ocasions clares de gol, sobretot generades pel davanter Luis Carlos, el seu jugador més actiu i perillós, però entre les bones intervencions de Gianni i la falta de punteria local no van poder materialitzar les ocasions i el partit va arribar al descans quan més ho necessitava el Peralada. A la segona meitat, el Móstoles va sortir amb la mateixa intensitat que va mostrar en el tram final del primer temps. L'entrada de Barri al descans donava aire fresc al conjunt madrileny, que seguia tancant el Peralada en el seu camp. A mesura que van anar passant els minuts, però, els gironins van equilibrar novament el partit i van generar perill al contraatac. Forgas, al minut 66, va tenir el segon, però el porter Sierra va evitar el gol.

El partit dels madrilenys estava sent una muntanya russa. Després d'uns minuts d'igualtat, el Móstoles tornava a pressionar de valent i Gianni es multiplicava per evitar el gol de l'empat local, equip que enfrontava el tram final de partit amb tres homes en defensa i tancant els xampanyers al seu camp per buscar un gol que hauria igualat més l'eliminatòria. Aquesta va ser la tònica del segon temps, ja que els de Madrid buscaven desesperadament el gol davant un Peralada que acabava jugant amb més defenses després de l'entrada d'Álamo per Coro al minut 60.

Gianni, un mur per als madrilenys

Coro va fer un gran partit, sent l'autor del gol, però el gran protagonista del duel a El Soto acabaria sent el porter Gianni. va realitzar un gran partit, salvant el seu equip, i va posar la cirereta al minut 83. Penal comès sobre Luis Carlos que xutava Gonzalo, però el porter xampanyer aturava la pena màxima per evitar l'empat dels madrilenys. Providencial Gianni per al seu equip. Ho havia estat durant els 90 minuts, sobretot en les fases que els seus companys ho estaven passant pitjor per les envestides de l'equip local, que amb un joc directe i centrades laterals va posar en seriosos problemes al conjunt gironí. Arribava amb tot als últims minuts el Móstoles, i el penal aturat per Gianni va allunyar gairebé definitivament qualsevol opció de treure alguna cosa positiva per l'equip local.

En la jugada immediatament posterior al penal, el Peralada va tenir, a les botes de Forgas, el segon gol, però quan ho tenia tot de cara va enviar la pilota fora. Va ser la última ocasió del partit i el Peralada va acabar sumant un triomf molt valuós. Ara, l'equip d'Arnau Sala buscarà l'accés a la segona eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B el proper diumenge a Peralada, on haurà de defensar el resultat aconseguit a Móstoles. «M'espero un partit semblant i amb alternatives. Serà molt igualat i no serem tan dominadors com estem acostumats a ser-ho a casa, a més, el Móstoles es mostra més fort a fora que a casa. Serà un rival que ens exigirà més, això és el play-off», va destacar el tècnic del Peralada, Arnau Sala, a una setmana del partit de tornada, que es jugarà a terres gironines.