Georgina Garcia era una de les grans favorites a lluitar pel títol en la segona edició del Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal, i ahir ho va demostrar guanyant la final que la va enfrontava a la valenciana Estrella Cabeza. García arribava a la competició en un gran moment de forma, havent jugat la final de la ITF a Lleida fa només uns dies i sent finalista a Montsó. Per altra banda Cabeza afrontava el torneig després d'una lesió de llarga durada que l'havia fet caure del rànquing mundial, i que volia deixar enrere competint a bon nivell a la Bisbal.

Amb aquests condicionants el primer es va decidir amb claredat a favor de la catalana, que gràcies a la potència en el servei i un gran revés que no va donar cap opció a Garcia. El joc agressiu i les pujades a la xarxa li van permetre resoldre la primera mànega amb autoritat. Semblava que la final es decidiria per la via ràpida quan en el segon set, Estrella Cabeza va començar a mostrar el seu millor joc restant amb encert i allargant l'intercanvi de cops fins aconseguir provocar errors no forçats de Garcia. També va demostrar la seva experiència i el bon moment de confiança per enllestir clarament el marcador. El 6-0 empatava la final i obria un nou escenari en un duel igualat i amb constants alternatives al joc. A partir d'aquest moment la calor i l'esforç dels dies de la competició van restar forces a les finalistes, en el cas de Cabeza amb l'afegit d'haver disputat la fase prèvia amb el 1er Memorial Marisa Prieto, i Garcia acumulant vuit setmanes molt exigents, el que va provocar que la fisioterapeuta oficial del torneig, entrés a pista per atendre a Garcia, amb molèsties a les cames.

El tercer i definitiu set va arrencar amb clar domini de la catalana que es va traduir en un 4-1 que feia pensar en la inminent victòria de Garcia, però a base d'orgull i amb el suport del públic assistent, Cabeza va anar retallant la distància fins a igualar el partit. Fet el més complicat la tennista barcelonina va tornar avançar-se trencant-li el servei per rematar la final amb un parcial de 6-4.

Satisfet per l'esforç i rendiment de les dues jugadores, el públic les va ovacionar en reconeixement al gran nivell de joc que van exhibirdurant tot el partit. Amb la victòria, Georgina Garcia rebrà el premi en metàl·lic de 3.100$ com a guanyadora i Estrella Cabeza 1.600 $ com a finalista.

Èxit organitzatiu a la Bisbal

Més enllà dels resultat esportiu els organitzadors al torneig s'han mostrat molt satisfets per la gran afluència de públic durant els dies del torneig, unes 3.000 persones i el seguiment als mitjans. La final d'ahir es va oferir en directe a Televisió Costa Brava. Els responsables del CE La Bisbal ja pensen en la propera edició amb la voluntat d'ampliar la categoria.