Ni tan sols va deixar el Reial Madrid temps al Màlaga per demostrar amb quin nivell d'intensitat es prenia l'última cita de la temporada. Necessitaven els blancs puntuar, independentment del que fes el Barça al Camp Nou contra l'Eibar, i ben aviat van encarrilar el seu partit a la Rosaleda. No s'havia arribat al minut dos quan un mal rebuig de la defensa va acabar amb una pilota a l'espai per al portuguès Cristiano Ronaldo. El portuguès va encarar Kameni, el va burlar en velocitat i va fer pujar el 0-1 a porta buida.

Quedava encara tot el partit per jugar-se però els de Zinedine Zidane havien fet el més difícil. Per posar-se nerviosos, els calien un o dos gols del Màlaga i, a més, els arribaven bones notícies des de Barcelona amb el primer gol de l'Eibar. Però l'equip local, lluny de llançar la tovallola, va fer un pas endavant i va estar a punt de fer pujar l'1-1 a l'electrònic en un bon llençament de Sandro que Keylor Navas va rebutjar amb una fantàstica invertenció. Benzema acariciava el segon amb un xut creuat, mentre que Cristiano Ronaldo topava amb Kameni. A l'altra porteria, Sandro ho provava amb un gol olímpic i una rematada de cap de Keko, exjugador del Girona ara fa unes quantes temporades, que sortia prop de l'escaire.

Semblava que el Madrid no tindria problemes, però l'avantatge encara era curt i a més, els andalusos seguien buscant el gol de l'empat. Recio va provar-ho amb un xut ajustat que atrapava Keylor sense gaires dificultats. Hi havia cada cop més espais, tota una autopista per als de Zidane, que van fer el pas endavant necessari per deixar el títol de Lliga sentenciat. Un refús de Kameni el va collir Benzema en posició dubtosa per fer pujar el 0-2.

La festa a la banqueta del Reial Madrid començava quan encara quedava mitja hora perquè s'acabés el partit. Els seguidors blancs ho acompanyaven des de la graderia mentre que al damunt del terreny de joc, el Màlaga buscava el gol de l'honor. Keko no va aprofitar un regal de Casemiro i Navas tancava el seu excel·lent partit amb una estirada en un cop de cap de Camacho.

Isco, amb passat al club malagueny, va deixar el camp ovacionat i James sortia per disputar els seus últims minuts a la Lliga amb la samarreta del Reial Madrid. El colombià va cedir perquè Benzema marqués però l'acció va ser anul·lada per fora de joc. A l'altra àrea ho van provar fins a l'últim sospir l'equip de Míchel i la més clara va ser una rematada del 'Chory' Castro que acabaria estavellant-se a la fusta.