El pilot de motociclisme nord-americà Nicky Hayden va morir ahir a l'hospital de la ciutat italiana de Cesena, on es trobava ingressat des del 17 de maig després de ser atropellat per un cotxe. Les condicions del campió del món de MotoGP el 2006 i pilot de Superbikes amb l'equip Red Bull eren crítiques des que va ser atropellat mentre circulava amb la seva bicicleta al costat d'un grup d'amics a Rimini.

Hayden era la unitat de reanimació de l'hospital Maurizio Bufalini de Cesena a causa del greu politraumatisme que presentava arran del seu atropellament i amb un «gravíssim dany cerebral».

El pilot, que ha mort als 36 anys, va ser atropellat per un cotxe en una cruïlla del municipi de Misano Adriatico, a pocs quilòmetres de Rimini, i va patir un fortíssim impacte que li va implicar greus traumatismes al crani i al tòrax. La seva bicicleta va acabar al voral, partida per la meitat després de la col·lisió, segons van explicar mitjans locals.

Mentrestant, les autoritats treballen per reconstruir el succés, cosa a la qual podria contribuir el vídeo de vigilància d'una casa propera al lloc de l'atropellament i que va ser lliurat pel seu propietari als investigadors de Rimini.

El diari Rimini Today va informar que les imatges mostren Hayden passar per un encreuament sense aturar-se, així com el seu atropellament per un Peugeot negre que va acabar amb els vidres trencats per l'impacte, encara que el conductor del vehicle va resultar il·lès.

Al lloc de l'accident es va trobar un reproductor musical encès, per la qual cosa es valora la possibilitat que el pilot estigués escoltant música mentre s'entrenava amb bicicleta.

Hayden, «The Kentucky Kid», era considerat com l'últim gran talent de l'escola nord-americana de pilots, de la qual van sortir grans estrelles com Kenny Roberts, Freddie Spencer, Eddie Lawson, Wayne Rainey, John Kocinski o Kevin Schwantz.

Debutant a MotoGP l'any 2002, Hayden va tenir la responsabilitat d'evolucionar l'Honda i el nord-americà va respondre bé a aquest repte esportiu. Nicky Hayden va guanyar el Mundial de l'any 2006 amb triomfs a Holanda i als Estats Units, però a Portugal va caure amb el seu propi company d'equip Dani Pedrosa i va acabar jugant-se el títol en l'última cita, a València, amb Valentino Rossi, a qui va derrotar per només cinc punts.