L'absència de prou vent està convertint el Campionat del Món de Windsurf GP Catalunya-Costa Brava en un banc de proves per a futures regates de wind-foil, una nova modalitat que permet veure salts a més d'un metre d'alçada i que, a diferència de l'eslàlom, no necessita vents de, com a mínim, dotze nusos. La força del vent no es pot pronosticar i, de moment, en les dues jornades de competició no ha aparegut amb prou força a la badia de Roses per permetre que es disputés cap eliminatòria en eslàlom.

Així, de moment, la cita gironina està centrant-se en les exhibicions de wind-foil que es disputen a Sant Pere Pescador. Ahir, es varen celebrar tres eliminatòries de wind-foil. En les dues primeres els participants es varen centrar a assajar camps de regates de cara a futures competicions.

L'objectiu és apropar aquesta disciplina el màxim que sigui possible a la platja, fins al punt que ahir en un dels recorreguts entre boies alguns dels regatistes es van quedar atrapats en bancs de sorra, la qual cosa va provocar espectaculars caigudes. Entre aquests, el diferent cops campió del món d'eslàlom, Antoine Albea, que va veure com la quilla del seu hydrofoil es trencava.

Aquestes nombroses caigudes, provocades per la voluntat dels participants d'acostar-se al màxim possible a la platja, van fer que les dues primeres mànegues fossin declarades nul·les. Així, només va valer la tercera, en què els francesos Antoine Quesnel i Antoine Albeau van deixar clar que són els windsurfistes que s'han adaptat de manera més ràpida a la nova modalitat. I si el primer dia va guanyar Quesnel, ahir el vencedor va ser Albeau.