L'expresident del Barcelona Sandro Rosell va negar ahir davant la Guàrdia Civil que hagi cobrat comissions il·legals pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol i va mantenir que tots els beneficis que va obtenir amb aquests negocis eren regulars. Segons fonts pròximes al cas, Rosell, assistit pel seu advocat Pau Molins, va ser interrogar ahir al matí pels agents de la Guàrdia Civil que l'investiguen per blanquejar presumptament 15 milions d'euros procedents de comissions il·legals obtingudes mitjançant la venda de drets audiovisuals de la selecció brasilera, que després hauria ocultat suposadament a Andorra.

En la seva declaració, Rosell va mantenir que tots els beneficis que va obtenir en les operacions vinculades a la selecció brasilera eren legals i corresponien a tasques d'intermediació regulars, de manera que, segons el seu advocat, no existiria l'esmentat delicte de blanqueig de capitals.

L'advocat de Rosell va assegurar, a més, que el compte que l'expresident del Barcelona tenia a Andorra ja està regularitzat i va insistir que les autoritats espanyoles estan al corrent d'aquesta situació. Rosell i els tres supòsits testaferros detinguts dimarts van ser traslladats ahir a la tarda a Madrid, amb la intenció que avui compareguin davant la titular del jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que dirigeix la investigació.

També està citada a declarar davant la magistrada com investigada Marta Pineda, esposa de Sandro Rosell, que dimarts també va ser detinguda i va assistir al registre de la luxosa segona residència que el matrimoni té a Corçà.

L'operació de dimarts, coordinada per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, deriva d'una querella que la Fiscalia va presentar davant l'Audiència Nacional contra Rosell, a qui els investigadors situen al capdavant de la trama de blanqueig de capitals al costat de Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF).

El vicepresident del Barcelona, Jordi Cardoner, per altra banda, va admetre que «com a amic» de Sandro Rosell l'entristeix la detenció de l'expresident blaugrana i va subratllar que el seu cas «no té res a veure» amb el club: «És un tema personal de Sandro (Rosell). No formem part d'aquest procés. Com a amic m'entristeix tot això».