La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid investiga si hi ha delicte fiscal en la denúncia de l'Agència Tributària contra el jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo per defraudar 15 milions d'euros en quatre anys, des de 2011 a 2014. La denúncia està ja en mans dels fiscals especialitzats, però ara hauran d'estudiar si els fets revesteixen caràcter jurídic penal. Si és així, es formularà una querella abans del proper 30 de juny, atès que en aquesta data prescriurien els possibles delictes que s'haurien comès el 2011.

Els Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA) van donar suport ahir a la denúncia de l'Agència Tributària (AEAT) a la Fiscalia pels presumptes delictes de Cristiano Ronaldo.

En un comunicat també «lamenten la demora de l'AEAT a remetre aquesta denúncia sobre un assumpte tan complex a la Fiscalia, que ha de formular la seva querella abans del 30 de juny per evitar que prescrigui penalment el presumpte delicte comès en l'IRNR de 2011».

Després que diversos mitjans de comunicació informessin de la denúncia d'Hisenda a la Fiscalia perquè CR7 va poder defraudar vuit milions d'euros dels seus drets d'imatge entre 2011 i 2014, encara que aquest últim any va pagar a Hisenda prop de sis milions, els tècnics van indicar que el lusità va poder incórrer en un delicte fiscal el 2011 i en altres dos delictes fiscals agreujats el 2012 i 2013, ja que les quotes presumptament defraudades superen els 600.000 euros.