Tenia les idees molt clares l'equip de Mauricio Pellegrino; volia jugar replegat, s'ordenava amb una defensa de cinc jugadors i quatre mitjos ajuntant molt les línies, es preparava per pressionar, recuperar i sortir al contraatac. L'entrenador de l'Alabès també va situar a Manu García i Marcos Llorente de mig centres per vigilar els moviments de Leo Messi quan jugava per dintre, tot i així no en feia prou. Per contra, el Barça era fidel al seu estil de sempre; conservava la pilota amb seguretat mitjançant possessions llargues, imposava un ritme alt de pilota, jugava lluny de la seva pròpia porteria i mantenia el rival dins el seu propi camp, recuperava la pilota ràpidament ja que pressionava de seguida després de pèrdua i creava ocasions suficients per guanyar la final. Les úniques errades que van cometre els blaugrana van ser algunes indecisions al darrere que podien posar els bascos dins el partit. La final es va decidir a la primera meitat ja que a la segona va donar la sensació que el Barça deixava passar el temps i l'Alabès tot i intentar-ho s'anava apagant.

El futbolista total. El futbol gaudeix d'un jugador excepcional i únic: té una efectivitat molt alta en la majoria de les accions on intervé, desequilibra en qualsevol zona del camp, busca rebre als peus per poder intervenir, entra de segona línia per sorprendre, té canvi de ritme en conducció i també sense pilota, organitza en zona de creació, assisteix i finalitza a l'àrea, para el partit quan li convé, desplaça en llarg per buscar profunditat, dribla per buscar superioritats, apareix quan més el necessita l'equip i en els moments decisius sempre hi és. Lionel Andrés Messi.

Luis Enrique Martínez. Ha estat un entrenador competitiu, treballador incansable, constant, amb caràcter, fort mentalment i amb la capacitat per ser el capità d'un vaixell immens on portar-lo a bon port sempre és molt complicat. Deixa l'equip aconseguint nou títols en tres anys conscient que amb ell aquests jugadors ja han donat tot el que podien.