«PLAY-OFF» A SEGONA B

L'ascens a Segona B és una mica més a prop per al Peralada després que ahir sentenciés el Móstoles amb els gols de Coro i Ernest Forgas a la segona part. Els madrilenys, com es preveia, van ser un rival molt complicat i, sobretot en els primers 45 minuts, van plantar cara als locals, gaudint de les millors ocasions. No les van aprofitar gràcies a les grans intervencions del porter Gianni, i en la represa, l'equip d'Arnau sí que va saber sentenciar quan va tenir-ne l'ocasió. Avui el Peralada coneixerà el seu proper rival, en la segona de les tres rondes que ha de superar si vol pujar, en el sorteig que es farà a la Ciutat del Futbol.

El 0-1 que es va arrencar de Móstoles gràcies al gol de Coro era un magnífic botí que no calia posar en risc. Així els empordanesos van saltar al camp sense precipitar-se, tot i que, almenys en la primera part, van cedir la iniciativa al conjunt madrileny. Gianni, que acabaria expulsat en el minut 88 per dues grogues, després d'una petita picabaralla entre diversos jugadors, va ser l'heroi dels xampanyers amb intervencions de molt mèrit en remats de Bravo i Onega. Entre els minuts 12 i 37, el Móstoles va avisar, i de quina manera, del seu perill. Mentretant, per als locals l'ocasió més clara va ser un xut en semitisora de Forgas que va sortir fora per poc.

Els papers van canviar a la segona part. El Peralada va sortir amb un altre aire i, de seguida, es va veure que la consigna d'Arnau era anar pel partit, per sentenciar l'eliminatòria amb un segon gol. Al minut 61, una combinació magnífica entre Coro i Forgas va deixar sol davant del porter del Móstoles l'exdavanter de l'Olot, que va batre Sierra amb un xut per baix ajustat. Arnau, en la prèvia, havia dit que els caldria almenys fer un gol per sentenciar l'eliminatòria. Havia costat, però ja el tenia. Els locals van seguir pressionant i Carbó, al minut 65, i Jorge Mata, en el 83, després d'una centrada de Djak Traoré, van tenir el 2-0 a l'abast.

El partit es va escalfar en els últims minuts, fruit dels nervis. Després d'un frec a frec entre diversos jugadors, l'àrbitre va prendre la decisió salomònica d'amonestar amb groga els dos porters, que també havien participat en l'incident. Gianni, que ja n'havia vist una per, suposadament, perdre el temps, a la primera part va ser expulsat. Encara bo que els locals no havien fet els tres canvis (estava a punt d'entrar Víctor Alonso) i es van poder modificar els plans per donar sortida a Richi Paz.

El Móstoles necessitava un parell de gols i el temps se li acabava. No el va trobar. En canvi sí que va fer el 2-0 el Peralada. En l'afegit Forgas va transformar un penal per mans d'un defensa visitant dins l'àrea per dur el deliri al gairebé miler d'espectadors que van anar al camp Municipal.