Si no hi ha cap daltabaix, Sergi Raset seguirà com a director esportiu de l'Olot. L'arquitecte de l'equip que diumenge va certificar el retorn a Segona B amb un empat contra el filial de l'Sporting té pràcticament emparaulat l'acord per continuar i, de fet, ja ha anat avançant la planificació del curs que ve amb diverses operacions que ara haurà d'anar tancant. Un dels primers capítols per resoldre serà la continuïtat o no del tècnic Ramon Maria Calderé. L'exblaugrana va deixar diumenge el seu futur a l'aire, i ahir el mateix Raset tampoc va donar-ne gaires detalls explicant que «un cop celebrat l'ascens ara ens hem d'asseure i parlar, escoltar quins plantejaments té i nosaltres exposar-li els nostres». El responsable de l'àrea esportiva va afegir que «ha fet una molt bona feina, assolint els tres objectius proposats, jugar el play-off, quedar campions de lliga i pujar» i va subratllar que «aquest és un projecte encara amb molt marge de creixement».

Raset va aterrar a la Garrotxa l'abril de l'any passat, poc abans que es consumés el descens a Tercera. Ell va ser l'encarregat de planificar l'equip que ha aconseguit recuperar la categoria, i ja té al cap com s'haurà d'actuar per reforçar l'equip a Segona B. «Ens espera una temporada molt complicada i exigent. La Segona B ha de ser una categoria de pas, no t'hi pots perpetuar, però el primer que hem de fer és consolidar-nos-hi amb gent de l'entorn amb molta motivació. Buscarem un perfil de jugador català que vulgui venir aquí a aprofitar l'oportunitat», va explicar.

El màxim golejador, renovat

Amb la tranquil·litat de poder fer la planificació amb temps (fa quatre anys, en l'anterior ascens, l'Olot va necessitar tres eliminatòries i no va certificar-lo fins a finals de juny), ja hi ha diverses futbolistes renovats. Un d'ells, el golejador Marc Mas, autor de 31 gols aquesta temporada, l'últim, diumenge, al Municipal, que va valer un ascens (1-1). També Jose, Ginard, Uri, Escudero, Blázquez i Bigas, entre d'altres, disposen de contracte pel curs vinent. «A partir d'aquesta setmana ens asseurem amb tothom per valorar tots els casos», apunta Raset, que té previst oferir la continuïtat a diversos jugadors, com ara Hèctor Simón, Roger i Sergio Álvarez. Abel Solé, per la seva banda, va confirmar diumenge un cop consumat l'ascens la seva retirada, tal i com ja havia anunciat que faria mesos enrere si s'asolia el retorn a la categoria de plata. La celebració de l'ascens va allargar-se tota la nit perquè després de la festa que es va viure al camp l'equip va ser rebut a l'ajuntament.